DÜNYA

Alçı: 23 Haziran seçimi öncesi gerçekleşen Ali Kemal Özcan-Öcalan görüşmesinin bazı detaylarını ilk kez şimdi yazıyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, akademisyen Ali Kemal Özcan ile Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi öncesi gerçekleştirdikleri görüşmeden detaylar aktardı. Alçı, bunları ilk kez yazdığını söyledi.
Sitede oku
Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Teşekkürler Tayyip Bey...' başlığıyla yayımlanan yazısında ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı açıklamaları değerlendirdi. 
"Çözüm süreci gibi tamamen yerli ve milli bir projeye yeniden sahip çıktığı için Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum. Hükümet medyasındaki kalemler tarafından bile bir süredir çözüm süreci şuursuzca kriminalize ediliyordu bu ülkede" ifadesini kullanan Alçı, şöyle devam etti:

'PKK, çözüm masasını devirerek aslında Kürt halkına ihanet etti'

DÜNYA
Erdoğan: Çözüm sürecini biz sonlandırmadık, HDP’nin gizli gündemi sonlandırdı

'Öcalan 2016'dan beri 'Türkler arası politik kavgada Kürtler taraf tutmasın' diyor'

Bu noktada çözüm sürecinde yaşananlarla ilgili bazı hatırlatmalarda bulunan Alçı, daha sonra İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kendisiyle görüşenlere 2016'dan beri özetle "Biz Kürtler, Türkler arasındaki siyasal kavgada taraf olmayalım. Ne zaman taraf tuttuysak hep biz bedel ödedik ve düşmanlıklar körüklendi. Ne AKP ile ne CHP ile ittifak kurmayalım" dediğini aktardı.
Öcalan ile PKK üzerine uzman olan akademisyen Ali Kemal Özcan'ın Haziran 2019 İstanbul seçimlerinden önce yaptığı görüşmeye yer veren Alçı, şunları aktardı:

'İnadına bu kavgada İmamoğlu’ndan yana tavır koyarlar'

DÜNYA
Akademisyen Özcan: Öcalan İstanbul seçimi öncesi mektubunu avukatlar olmadan açıklamamı istemedi

'23 Haziran öncesi panikle Ali Kemal Özcan’a Mudanya’da o açıklamayı yaptırdılar'

Yorum yaz