DÜNYA

RFPİ, Sputnik V'nin Brezilya'da tescili için başvuruda bulundu

Rus Gamaleya Araştırma Merkezi'nin geliştirdiği Sputnik V aşısının Brezilya'da tescili için gerekli belgelerin teslim edildiğini duyuran Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RFPİ), Brezilya'da aşının üretimine en kısa sürede başlanacağını açıkladı.
Sitede oku

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RFPİ), Brezilyalı Uniao Quimica Farmaceutica Nacional şirketi ve Parana eyalet hükümeti, Brezilya Ulusal Sağlık Denetim Kurumu'naSputnik Vaşısının tescili için gerekli belgeleri teslim etti.

RFPİ'den yapılan açıklamada, Rus Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının Brezilya'da tescili için gerekli belgelerin dün teslim edildiği duyuruldu.

'Brezilya halkının aşıya en kısa sürede erişebilmesi için'

Brezilya'da aşının üretimine en kısa sürede başlanacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Brezilya'da Sputnik V aşısının geliştirilmesine, test edilmesine ve üretimine katılan tüm kurum ve kişilerin çabaları, şeffaflık, güvenlik ve verimlilik ilkeleri temelinde Brezilya halkının aşıya en kısa sürede erişebilmesini sağlamaya yöneliktir." 

'En kısa sürede başlamaya imkan sunacak'

RFPİ Başkanı Kirill Dmitriyev, Brezilya'da yapılan başvuruyla ilgili değerlendirmesinde, tescilin, aşının üretimine ve ülke geneline dağıtmaya en kısa sürede başlamaya imkan sunacağını belirtti.

3. aşama klinik testlerinde

Sputnik V aşısı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşı olan Sputnik V'nin tescil edildiğini açıklamıştı.

Böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Şimdiki halde bu aşının tescil sonrası 3. aşama klinik testleri yürütülüyor.

Yorum yaz