MULTİMEDYA

Rusya’da Avrasya halklarının kültürel zenginliği tanıtıldı

Sitede oku

Avrasya Halkları Asamblesi’nin desteğiyle iki yılda bir gerçekleşen etkinliğe Rusya’ya bağlı Tuva, Buryatya ve Yakutya cumhuriyetleri, Zabaykalye bölgesi, İrkutsk bölgesi, Moskova, Moğolistan ve Kırgızistan’dan konuklar katıldı. Avrasya haklarının kültürel geleneklerini tanıtmayı amaçlayan festivalin programında yer alan Yerdın Oyunları Güzeli Yarışması da, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. 7 güzel katılımcının yarıştığı etkinlikten göz alıcı kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Festival katılımcıları, giydikleri ulusal kıyafetlerle etkinliğe renk kattı.
2 / 10
Yerdın Oyunları Güzeli Yarışması'nı kazanan Buryatya Cumhuriyeti'nden 18 yaşındaki Alina Dondukova, ödül töreninde.
3 / 10
İki yılda bir düzenlenen festivalin amacı, Avrasya halklarının etnik ve kültürel özelliklerini tanıtıp geleneklerin korunmasına katkıda bulunmaktır.
4 / 10
Festival katılımcılarının sahneye çıkma öncesi hazırlıkları.
5 / 10
Güzellik yarışmasının katılımcılarından biri, ulusal kıyafet defilesi sırasında.
6 / 10
Rusya'nın İrkutsk bölgesinde düzenlenen 7. Uluslararası Yerdın Oyunları - Avrasya Halkları Oyunları Festivali kapsamında yapılan Yerdın Oyunları Güzeli Yarışması'nın katılımcılarından biri.
7 / 10
Rusya'nın Zabaykalye bölgesi, Buryatya, Tuva Cumhuriyeti ve Yakutistan'dan 350 sanatçının katıldığı 7. Avrasya Halkları Oyunları Festivali açılış töreninden bir kare.
8 / 10
7. Avrasya Halkları Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen Yerdın Oyunları Güzeli Yarışmasına katılan güzellerden bazıları.
9 / 10
7. Yerdın Oyunları - Avrasya Halkları Oyunları Etnik ve Kültür Festivali sırasında düzenlenen dans gösterisi.
10 / 10
Rusya'nın İrkutsk bölgesindeki 7. Avrasya Halkları Oyunları Festivali'nin açılış töreninden bir kare.
Yorum yaz