Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, Malatya kayısısının sadece Türkiye değil, dünyanın hemen her yerinde tadı, aroması ve birçok özelliği ile bilindiğini kaydetti.
‘HAZİRANIN İKİNCİ HAFTASINDAN ÖNCE YEMEK MÜMKÜN DEĞİL’
“Tadı ve aromasındaki özelliklerin menşei belli olmayan bir takım kayısılarla, tüketiciye sunulması, Malatya kayısı üreticilerini üzdüğü kadar, milli ürünümüze de yapılan büyük bir haksızlık olarak düşünüyoruz” diyen Soğukpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda, öncelikle illerimizin belediyeleri, toptancı halleri, tüketici dernekleri ve duyarlı olan Malatyalı hemşehrilerimize büyük görevler düşmektedir. Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği olarak, Malatya kayısısının marka değerini düşüren, tüketiciyi yanlış bilgilendiren bir takım tüccarlar konusunda, Tarım Bakanlığı’mızın, ilgili belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehrilerimizin daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."