00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Dünya haritası - Sputnik Türkiye
DÜNYA
Rusya, ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından son dakika haberleri, analizler ve özel dosyalar.

Kayısıda 'Malatya isyanı'

© İHAKayısı
Kayısı - Sputnik Türkiye
Abone ol
Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, bir çok şehirde tezgahlarda satılan kayısıların Malatya kayısısı olarak satışa sunulduğunu söyleyerek, "Henüz kayısı hasat edilmedi bir çok şehirde Malatya kayısısı etiketiyle ürünler tüketiciye sunulmakta” dedi.

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, Malatya kayısısının sadece Türkiye değil, dünyanın hemen her yerinde tadı, aroması ve birçok özelliği ile bilindiğini kaydetti.

Limon - Sputnik Türkiye
EKONOMİ
460 ton limon, 30 ton kayısı, 17 ton çilek ihtilaf ve karantinaya takıldı
Kayasının bu ünü nedeniyle bir çok şehirde tüketicinin kandırıldığını da belirten Soğukpınar, “Malatya Kayısısı, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne 2001 yılında sahip olmuştur. Fakat görüyoruz ve duyuyoruz ki, Malatya’da yetişen kayısılar henüz üreticisi tarafından hasat edilmemiş, dalından koparılmamış olduğu halde, ülkemizin bir çok şehrinde, manav tezgahların da, market reyonlarında, ‘Malatya Kayısısı’ etiketiyle ürünler tüketiciye sunulmaktadır” ifadelerine yer verdi.

‘HAZİRANIN İKİNCİ HAFTASINDAN ÖNCE YEMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Baklava, tatlı, kayısı - Sputnik Türkiye
EKONOMİ
Fıstıklı baklavaya alternatif: Kayısı ve kayısı çekirdeği kullanıyorlar
Türkiye’de ve dünyada coğrafi tescile sahip ve marka değeri olan kayısının ticari kaygılarla, etiket oyunları ile tezgahlarda değerinin düşürülmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Soğukpınar, “Çünkü Malatya kayısısı, ancak Haziran ayının ikinci haftasından sonra dalından koparılıyor ve taze olarak yenir, olgunluğa ve tada erişir. Bu tarihten evvel, Malatya kayısısı yemek mümkün değildir. Bu tarihten evvel tezgahlarda Malatya kayısısı olarak tüketicimize sunulan kayısılar Malatya ürünü değildir” dedi.

“Tadı ve aromasındaki özelliklerin menşei belli olmayan bir takım kayısılarla, tüketiciye sunulması, Malatya kayısı üreticilerini üzdüğü kadar, milli ürünümüze de yapılan büyük bir haksızlık olarak düşünüyoruz” diyen Soğukpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda, öncelikle illerimizin belediyeleri, toptancı halleri, tüketici dernekleri ve duyarlı olan Malatyalı hemşehrilerimize büyük görevler düşmektedir. Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği olarak, Malatya kayısısının marka değerini düşüren, tüketiciyi yanlış bilgilendiren bir takım tüccarlar konusunda, Tarım Bakanlığı’mızın, ilgili belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehrilerimizin daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."  

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала