GÖRÜŞ

'ABD'nin S-400 tehditleri Ankara'yı korkutmuyor, Türkiye kazançlı çıkacak'

ABD'nin Türkiye'yi S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçirmek için baskı uygulamasını yorumlayan Rus gazeteci Kotenok, Washington'un tehditlerinin Ankara'yı korkutmadığını, Türkiye'nin sürecin sonunda bazı hususlarda tamamen kazançlı çıkacağını vurguladı.
Sitede oku

Çavuşoğlu: S-400'ler NATO sistemine entegre edilmeyecek
ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan yeni karar tasarısında, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının durdurulması ve Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması talep edilmişti. 

'YENİ BİR ÜLTİMATOM NİTELİĞİNDE'

Sputnik'e verdiği demeçte ABD'nin yeni girişimini değerlendiren segodnya.ru haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Yuriy Kotenok, "ABD, Türkiye'yi S-400 anlaşmasından vazgeçirmek için tüm araçları kullanıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Türk yetkililer, anlaşmadan vazgeçmeyeceklerini birçok dile getirdi. ABD ise azami baskı uygulamaya çalışıyor ve Temsilciler Meclisi'nin bu adımı, yeni bir ültimatom niteliğinde: Eğer vazgeçmezseniz, F-35 alamazsanız" ifadelerini kullandı.

'RUSYA, TÜRKİYE'YE DAHA GENİŞ BİR İŞBİRLİĞİ PAKETİ SUNUYOR'

Kotenok'a göre ABD'nin tehditleri, Türkiye'yi korkutmuyor.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Biz ciddi bir devletiz, Rusya'yla S-400 anlaşmamız devam ediyor
"Türkiye'nin seçim yapma hakkı var zira Rusya, sadece S-400 sistemlerini önermiyor, yeni nesil savaş uçakları Su-57'ler de konuşuluyor. Bu nedenle, eğer Türkiye F-35 almazsa bazı kayıpları olacak ancak bazı hususlarda da tamamen kazançlı çıkacak" diye devam eden Kotenok, Moskova'nın Ankara'ya sadece savunma alanında değil, Türk Akım ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali gibi küresel enerji alanında da işbirliği paketi sunduğunu vurguladı.

New York vekili Demokrat Eliot Engel ile Teksas vekili Cumhuriyetçi Michael McCaul, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin Dışilişkiler Komitesi‘ne bir karar tasarısı sunmuştu.

Türkiye'nin Rusya ve İran ile işbirliği yaptığı belirtilen tasarıda, "Türkiye'nin almayı planladığı S-400'ler, ABD ve NATO ortaklarının güvenliğinin altını oyuyor, Türk-Amerikan ilişkilerini zayıflatıyor ve Türkiye'nin F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kullanımı ve F-35 üretimine katılımı ile uyuşmuyor" ifadeleri yer almıştı.

Yorum yaz