Araştırmanın neticesinde her gün 50 gram pirinç tüketiminin obeziteyi yüzde 1 oranında (650 milyon kişiden 643.5 milyon kişiye) düşürebileceği çıkarımına varıldı.
Doshisha Beşeri Bilimler Koleji’nden araştırmanın yöneticisi Profesör Tomoko Imai “Pirincin temel gıda besini olarak kullanıldığı ülkelerde obezite oranının düşük olduğu görüldü. Bu nedenle Japon ya da Asya tarzı pirince dayalı beslenme biçimi obezitenin önlenmesini sağlayabilir. Dünyadaki obezite artışı doğrultusunda, bu sorunu önlemek için daha fazla pirinç tüketilmesi tavsiye edilebilir” dedi.
İngiltere merkezli Ulusal Obezite Forumu Başkanı Tam Fry da daha fazla pirincin tüketildiği doğuda yaşayanların batıdakilere göre daha zayıf olduğunun yüzyıllardır bilinen bir husus olduğuna dikkat çekti.