DÜNYA

Macaristan, 2021’de Türk Akımı üzerinden doğalgaz almayı umuyor

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türk Akımı boru hattı üzerinden doğalgazı 2021’in ikinci yarısından itibaren almayı umduklarını belirtti.
Sitede oku

Rus vekil: Türkiye, Türk Akımı ile büyük bir enerji merkezine dönüşme yolunda
Rossiya 24 televizyonuna konuşan Szijjarto, "Bizim durumumuzda, ne kadar çok boru hattı olursa o kadar iyi. Yeni güzergahlar bizim için çok önemli, tam da bu yüzden Bulgar ve Sırp meslektaşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Çalışma takvimini onaylamak için defalarca görüştük. Bugün itibariyle öyle görünüyor ki, aşağı yukarı 2021'in ikinci yarısında yeni sevkiyat kanalı üzerinden gaz alma şansımız var" ifadelerini kullandı.

Karadeniz altında inşa edilerek Rusya'dan doğrudan Türkiye'ye ve devamında Türkiye'nin komşu ülkelerle olan sınırlarına uzanacak bir doğalgaz boru hattı projesi olan TürkAkım'ın hatlarından ilkinin Türkiye'ye, ikincinin ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarik etmesi öngörülüyor.

Her bir hattın kapasitesi 15,75 milyar metreküp düzeyinde. Boru hattı sisteminin denizaltı kesiminin yapımı, merkezi Hollanda'da yer alan South Stream Transport şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Yorum yaz