MULTİMEDYA

Diyarbakır'da nükleer silah başlığında da kullanılan madde ele geçirildi

Sitede oku

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, 7 gram Kaliforniyum maddesi yakalandı. Aynı operasyonda, Bizans ve Roma dönemine ait bin 195 adet tarihi eser de ele geçirildi.

1 / 5
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmada, Kayapınar ilçesinde ikamet eden 1 şüpheli şahsın Kaliforniyum maddesi olduğunu iddia ettiği madde ile yaklaşık bin adet tarihi sikkeyi satmak için alıcı aradığı bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.
2 / 5
Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı doğrultusunda 12 Mart 2019 Salı günü Kayapınar ilçesinde icra edilen operasyonda, şahıs, Kaliforniyum maddesi ve tarihi eserleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalandı.
3 / 5
Zanlının üzerinde ve aracında yapılan aramada 7 gram Kaliforniyum maddesi olduğu iddia edilen madde ile Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen bin 167 adet bronz sikke, 10 adet gümüş sikke, 3 adet yüzük, 15 adet obje olmak üzere toplam bin 195 adet tarihi eser ele geçirildi.
4 / 5
Jandarmanın operasyonuyla ele geçirilen madde ve tarihi eserler, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı uyarınca muhafaza altına alınırken, olayla ilgili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli gözaltına alındı.
5 / 5
Bahse konu maddenin incelenmesi maksadıyla AFAD ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na bilgi verildiği öğrenildi.
Yorum yaz