Bol bol çeşidi olan 'blinı’lar ile ilgili bilgiler, Sputnik’in seçkisinde.
1 / 15
Krep olarak da bilinen blinı’lar, akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılır.
© Fotoğraf : Pixabay
2 / 15
Kazan'da düzenlenen Maslenitsa etkinliğinde gençler blinı yiyor.
© Sputnik / Maksim Bogodvid
/ 3 / 15
Tereyağı sürülmüş havyarlı blinı’lar, “blinıların şahı” sayılır.
© Sputnik / Valeriy Titievskiy
/ 4 / 15
Tatlı olanı var, etli olanı var, peynirli balıklı olanı çeşit çeşit Rus krepi var.
© Sputnik / Valery Titievsky
/ 5 / 15
Türkiye’de yapılan krepten tek farkı malzemelerden yapılan dolmanın içine koyulması ve normal kreplere göre daha ince olmasıdır.
© Sputnik / Alexey Malgavko
/ 6 / 15
Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
© Sputnik / Maksim Blinov
/ 7 / 15
Blinı’lar, Rus sofralarında genellikle reçel ve smetana isimli krem peynir benzeri bir süt ürünü ile tüketiliyor.
© Fotoğraf : Pixabay
8 / 15
Sıcak olarak yenen krepler yanında bal, ahududu reçeli, havyar, peynir, kaşar ve benzeri malzemeler ile servis yapılabilir
© Sputnik / Mikhail Beznosov
/ 9 / 15
Askerler çocuklara blini ikram ediyor.
© Sputnik / Andrei Aleksandrov
/ 10 / 15
Blinıları hazırlanırken bir yandan da bir tavada kıyma ve soğan kavurulup sonra blinıların içine konulup bohça gibi katlanabilir.
© Fotoğraf : Pixabay
11 / 15
Ruslar, Maslenitsa kutlamaları sırasında bol bol hazırlayıp komşu, akraba ve dostlarına ikram ederler
© Sputnik / Sergey Mamontov
/ 12 / 15
İnanışa göre, ne kadar çok krep hazırlanırsa hava ve hasat o kadar iyi gider.
© Fotoğraf : Pixabay
13 / 15
Maslenitsa bayramı, her yıl Ortodoks dünyasının tuttuğu büyük oruçtan bir hafta öncesine denk geliyor.
© Sputnik / Ekaterina Chesnokova
/ 15 / 15
Rusların blinı’ları bol bol yedikleri Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
© Sputnik / Vladimir Astapkovich
/