Bol bol çeşidi olan 'blinı’lar ile ilgili bilgiler, Sputnik’in seçkisinde.

1/15
© Fotoğraf : Pixabay
Krep olarak da bilinen blinı’lar, akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılır.

Kazan'da düzenlenen Maslenitsa etkinliğinde gençler blinı yiyor.

Tereyağı sürülmüş havyarlı blinı’lar, “blinıların şahı” sayılır.

Tatlı olanı var, etli olanı var, peynirli balıklı olanı çeşit çeşit Rus krepi var.

Türkiye’de yapılan krepten tek farkı malzemelerden yapılan dolmanın içine koyulması ve normal kreplere göre daha ince olmasıdır.

Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.

7/15
© Fotoğraf : Pixabay
Blinı’lar, Rus sofralarında genellikle reçel ve smetana isimli krem peynir benzeri bir süt ürünü ile tüketiliyor.

Sıcak olarak yenen krepler yanında bal, ahududu reçeli, havyar, peynir, kaşar ve benzeri malzemeler ile servis yapılabilir

Askerler çocuklara blini ikram ediyor.

10/15
© Fotoğraf : Pixabay
Blinıları hazırlanırken bir yandan da bir tavada kıyma ve soğan kavurulup sonra blinıların içine konulup bohça gibi katlanabilir.

Ruslar, Maslenitsa kutlamaları sırasında bol bol hazırlayıp komşu, akraba ve dostlarına ikram ederler

12/15
© Fotoğraf : Pixabay
İnanışa göre, ne kadar çok krep hazırlanırsa hava ve hasat o kadar iyi gider.

Maslenitsa bayramı, her yıl Ortodoks dünyasının tuttuğu büyük oruçtan bir hafta öncesine denk geliyor.

Blinı'lardan yapılan bir yemek.

Rusların blinı’ları bol bol yedikleri Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
