Bol bol çeşidi olan 'blinı’lar ile ilgili bilgiler, Sputnik’in seçkisinde.
© Fotoğraf : PixabayKrep olarak da bilinen blinı’lar, akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılır.
1/15
© Fotoğraf : Pixabay
Krep olarak da bilinen blinı’lar, akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılır.
© Sputnik / Maksim Bogodvid / Multimedya arşivine gidinKazan'da düzenlenen Maslenitsa etkinliğinde gençler blinı yiyor.
Kazan'da düzenlenen Maslenitsa etkinliğinde gençler blinı yiyor.
© Sputnik / Valeriy Titievskiy / Multimedya arşivine gidinTereyağı sürülmüş havyarlı blinı’lar, “blinıların şahı” sayılır.
Tereyağı sürülmüş havyarlı blinı’lar, “blinıların şahı” sayılır.
© Sputnik / Valery Titievsky / Multimedya arşivine gidinTatlı olanı var, etli olanı var, peynirli balıklı olanı çeşit çeşit Rus krepi var.
Tatlı olanı var, etli olanı var, peynirli balıklı olanı çeşit çeşit Rus krepi var.
© Sputnik / Alexey Malgavko / Multimedya arşivine gidinTürkiye’de yapılan krepten tek farkı malzemelerden yapılan dolmanın içine koyulması ve normal kreplere göre daha ince olmasıdır.
Türkiye’de yapılan krepten tek farkı malzemelerden yapılan dolmanın içine koyulması ve normal kreplere göre daha ince olmasıdır.
© Sputnik / Maksim Blinov / Multimedya arşivine gidinMaslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
© Fotoğraf : PixabayBlinı’lar, Rus sofralarında genellikle reçel ve smetana isimli krem peynir benzeri bir süt ürünü ile tüketiliyor.
7/15
© Fotoğraf : Pixabay
Blinı’lar, Rus sofralarında genellikle reçel ve smetana isimli krem peynir benzeri bir süt ürünü ile tüketiliyor.
© Sputnik / Mikhail Beznosov / Multimedya arşivine gidinSıcak olarak yenen krepler yanında bal, ahududu reçeli, havyar, peynir, kaşar ve benzeri malzemeler ile servis yapılabilir
Sıcak olarak yenen krepler yanında bal, ahududu reçeli, havyar, peynir, kaşar ve benzeri malzemeler ile servis yapılabilir
Askerler çocuklara blini ikram ediyor.
© Fotoğraf : PixabayBlinıları hazırlanırken bir yandan da bir tavada kıyma ve soğan kavurulup sonra blinıların içine konulup bohça gibi katlanabilir.
10/15
© Fotoğraf : Pixabay
Blinıları hazırlanırken bir yandan da bir tavada kıyma ve soğan kavurulup sonra blinıların içine konulup bohça gibi katlanabilir.
© Sputnik / Sergey Mamontov / Multimedya arşivine gidinRuslar, Maslenitsa kutlamaları sırasında bol bol hazırlayıp komşu, akraba ve dostlarına ikram ederler
Ruslar, Maslenitsa kutlamaları sırasında bol bol hazırlayıp komşu, akraba ve dostlarına ikram ederler
© Fotoğraf : Pixabayİnanışa göre, ne kadar çok krep hazırlanırsa hava ve hasat o kadar iyi gider.
12/15
© Fotoğraf : Pixabay
İnanışa göre, ne kadar çok krep hazırlanırsa hava ve hasat o kadar iyi gider.
© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Multimedya arşivine gidinMaslenitsa bayramı, her yıl Ortodoks dünyasının tuttuğu büyük oruçtan bir hafta öncesine denk geliyor.
Maslenitsa bayramı, her yıl Ortodoks dünyasının tuttuğu büyük oruçtan bir hafta öncesine denk geliyor.
Blinı'lardan yapılan bir yemek.
© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Multimedya arşivine gidinRusların blinı’ları bol bol yedikleri Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.
Rusların blinı’ları bol bol yedikleri Maslenitsa isimli bahara merhaba şenliklerinden bir kare.