DÜNYA

Ukrayna, Nazi işbirlikçisi Stepan Bandera'nın doğum gününü kutladı

Tüm dünya 2019'u karşılamanın sevincini yaşarken Ukrayna'da halk, Nazi işbirlikçisi Stepan Bandera'nın doğum günü etkinliklerine katıldı.
Sitede oku

Ukrayna’da Nazi işbirlikçisi Stepan Bandera’nın doğum günü bayram ilan edildi
İkinci Dünya Savaşı döneminde ülkeyi işgal eden Nazi Almanyası ile işbirliği yapıldığı bilinen Ukrayna milliyetçi hareketinin lideri Stepan Bandera'nın Ukrayna yönetimince resmi bayram ilan edilen doğum günü ülke genelinde kutlandı.

Kiev'in merkezinde düzenlenen yürüyüşte binlerce kişi, ellerinde meşalelerle Ukrayna bayrakları taşıdı ve Bandera yanlısı sloganlar attı.

Ülkenin batısındaki Lviv kentinde de Kiev'dekine benzer bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Ukraynalılar bu yıl da Nazi işbirlikçisi Bandera için sokaklara döküldü
​İkinci Dünya Savaşı'ndaki Alman işgali sırasında Nazilerle işbirliği yapan Ukrayna Kurtuluş Ordusu lideri Stepan Bandera'nın doğum günü, özellikle Sağ Sektör ve aşırı sağcı Svoboda partisi sempatizanları tarafından kutlanıyor.

Bandera, Ukrayna'da tartışmalı bir isim. Zira Bandera ülkenin batısında halk kahramanı, doğusunda ise Nazi işbirlikçisi olarak görülüyor.

Aralık ayında Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada'da 2019'da yapılacak resmi kutlamaları için kabul edilen kararnamede döneminin Ukrayna milliyetçi hareketinin lideri Stepan Bandera'nın 110. doğum günü de yer almıştı.

Yorum yaz