TÜRKİYE

'S-400 anlaşmasından sonra Washington'ın az zamanı vardı'

Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nden Viktor Nadein-Rayevskiy, ABD’nin Türkiye’ye 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot hava savunma sistemlerinin satılmasını onaylamasını değerlendirdi.
Sitede oku

ABD Dışişleri: Türkiye'ye Patriot satışı için 3.5 milyar dolarlık anlaşmaya onay verildi
Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Nadein-Rayevskiy, "Elbette, bu ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni aşama" dedi.

"Türkiye ile Rusya arasında S-400 hava savunma sistemi anlaşması yapıldıktan sonra ABD Kongresi ve Washington idaresinin çok az zamanı vardı" diyen Rus uzman, Türkiye'nin sadece Amerikan sistemini almayı değil, bu sistemin bir kısmını topraklarında üretmek istemesiyle ilgili önemli bir ayrıntı olduğunu belirterek, "Bu, bazı teknolojilerin devri anlamına geliyor. ABD'nin aldığı karardan, Türkiye'ye istediği şeyi vermeye hazır oldukları görülmüyor" diye ekledi.

ABD'nin bu kararının ardından Türkiye'nin nasıl bir politika izleyeceğinin gözlemlenmesi gerektiğini kaydeden Nadein-Rayevskiy, "Bu kararın, Türkiye'nin Amerikalıları rahatsız eden silah alma politikasını sürdürme kararlılığını nasıl etkileyeceğine bakacağız. Amerikalıları sadece tüm müttefiklerin tüm silahların onlardan alması seçeneği memnun eder" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz