DÜNYA

Kırım Tatarları, Rusya ile birleşmeden sonraki değişimleri Türkiye’de anlattı

Kırım Tatarlarının aydın kesiminin temsilcileri, Ankara’da düzenlenen Kırım Tatar Kültürü Günleri çerçevesinde Kırım’ın Rusya ile birleşmesinden sonra meydana gelen olumlu değişimleri dile getirdi.
Sitede oku

Türkiye’de Kırım Tatar Kültürü Günleri düzenlendi
Sputnik'e konuşan İsmail Gaspıralı Medya Merkezi Müdürü Sayde Usmanova, birleşmeden sonra devletten mali destek gelmeye başladığını belirtti.

'DAHA ÇOK GAZETE, DERGİ, KİTAP YAYIMLIYORUZ'

"Devletten mali destek almaya başladık ve şimdi daha çok gazete, dergi ve kitap yayınlama imkânımız var" diyen Usmanova, Türkiye'deki yurttaşlarımızla, Kırım ve Türkiye arasında köprü kurmak için sürekli bir temas oluşturmak istiyoruz" vurgusu yaptı.

'UKRAYNA'NIN İZİN VERMEDİĞİ CAMİYE RUSYA ARAZİ TAHSİS ETTİ'

Kırım Tatar Halk Konseyi'nin üyesi ve ‘İndustriya Razvitiya' şirketinin müdürü Enver Emiraciyev de Sputnik'e şirketinin Simferopol kentinde yapımını üstlendiği büyük cami inşaatını anlattı:

Kırım, turizmde Sovyet sonrası rekorunu kırdı
"Bunu Ukrayna yönetiminden 15 yıldır talep ediyorduk. Bize izin vermedi, uzun süre mücadele ettik, fakat faydası olmadı. Kırım'a Rusya gelir gelmez (inşaat için) toprak tahsis etti. Yağı, Kırım'ın ilk büyük camii olacak. Gelecek yıl teslim etmeyi planlıyoruz."

'MUAZZAM YATIRIMLAR'

Kırım'daki işlerin hızlı gelişme döneminde olduğunu aktaran Emiraciyev, "Birçok program hayata geçiriliyor. Kırım'ın kalkınmasına muazzam yatırımlar yapılıyor. Kırım'ın bugün mühendislere, inşaat ve çeşitli teknik branşlarda uzmanlara ihtiyacı var. Kırım'ın ülkenin halk şantiyesi olduğu söylenebilir" dedi.

TÜRK İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Türk iş dünyasının Kırım'a gelmekten çekinmemesi çağrısı yapan Emiraciyev, yarımadada serbest ekonomik bölgenin faaliyette olduğunu, ayrıca yatırımcılara avantajlar sağlandığını belirtti.

Kırım yönetimi, Türkiye’yi Rusya’da yasaklı Meclis’e destek vermemesi konusunda uyardı
'BAHÇESARAY'DA RESTORASYON HAMLESİ'

Kırım'ın Bahçesaray kentinde yer alan, Hansaray olarak da bilinen Bahçesaray'ın Tarihi, Kültürel ve Arkeoloji Müzesi ve Koruma Alanı Genel Müdürü Vadim Martınyuk, Kırım Tatarları için büyük öneme sahip bu kültürel miras yapısında kapsamlı restorasyon çalışmalarının yapıldığına dikkat çekti.

Martınyuk, restorasyon kaynaklarının Bahçesaray'ı 2015'te ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla tahsis edildiğini hatırlattı.

Yorum yaz