'DAHA ÇOK GAZETE, DERGİ, KİTAP YAYIMLIYORUZ'
"Devletten mali destek almaya başladık ve şimdi daha çok gazete, dergi ve kitap yayınlama imkânımız var" diyen Usmanova, Türkiye'deki yurttaşlarımızla, Kırım ve Türkiye arasında köprü kurmak için sürekli bir temas oluşturmak istiyoruz" vurgusu yaptı.
'UKRAYNA'NIN İZİN VERMEDİĞİ CAMİYE RUSYA ARAZİ TAHSİS ETTİ'
Kırım Tatar Halk Konseyi'nin üyesi ve ‘İndustriya Razvitiya' şirketinin müdürü Enver Emiraciyev de Sputnik'e şirketinin Simferopol kentinde yapımını üstlendiği büyük cami inşaatını anlattı:
'MUAZZAM YATIRIMLAR'
Kırım'daki işlerin hızlı gelişme döneminde olduğunu aktaran Emiraciyev, "Birçok program hayata geçiriliyor. Kırım'ın kalkınmasına muazzam yatırımlar yapılıyor. Kırım'ın bugün mühendislere, inşaat ve çeşitli teknik branşlarda uzmanlara ihtiyacı var. Kırım'ın ülkenin halk şantiyesi olduğu söylenebilir" dedi.
TÜRK İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI
Türk iş dünyasının Kırım'a gelmekten çekinmemesi çağrısı yapan Emiraciyev, yarımadada serbest ekonomik bölgenin faaliyette olduğunu, ayrıca yatırımcılara avantajlar sağlandığını belirtti.
Kırım'ın Bahçesaray kentinde yer alan, Hansaray olarak da bilinen Bahçesaray'ın Tarihi, Kültürel ve Arkeoloji Müzesi ve Koruma Alanı Genel Müdürü Vadim Martınyuk, Kırım Tatarları için büyük öneme sahip bu kültürel miras yapısında kapsamlı restorasyon çalışmalarının yapıldığına dikkat çekti.
Martınyuk, restorasyon kaynaklarının Bahçesaray'ı 2015'te ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla tahsis edildiğini hatırlattı.