Rogan, ABD'nin güvenlik, ve bölgesel istikrar prensiplerine bağlı kaldığını ve Yemen halkının acılarını hafifletmeye çalıştığını belirtiyor. Rogan, ABD'nin Suudi Arabistana karşı izlediği stratejiyi "gerçekliğe dayalı makul çıkarlar ve siyasi denge yaratan yüksek ahlaki bir seçim" olarak adlandırıyor.
ABD'li gazeteci ayrıca, NATO'nun dünya siyasetinde oynadığı önemli role dikkat çekerek, ittifakı insani ve milli değerler arasında bir denge kuran ‘en iyi ittifak' olarak nitelendiriyor.
Rogan'a göre, Rusya ve Çin aksine, "insanlığın temel ilkelerine kayıtsız" kalıyor.
Örneğin, Moskova ve Pekin, bölgede ABD'ye karşı bir denge unsuru olarak gördükleri Venezüella'yı ‘yüksek ahlaka' yöneltmek gereği duymuyor. Çin'i sadece Venezüella petrolü ilgilendiriyor, Rusya ise fiyatlandırma stratejisini küresel hammade pazarına kabul ettirmek için OPEC'de Karakas'ın desteğine ihtiyaç duyuyor.
Makalenin yazarı, dünya topluluğunu ‘Amerikan ve Rus-Çin gerçekliği' arasındaki farkı görmeye, Çin'in toplama kampları ağına, Pasifik Okyanusu'nda çaldığı topraklara, Rusya'nın Suriye'deki askeri eylemlerine ve dünyanın her tarafındaki ‘maceracı cinayetlerine' dikkat çekmeleri çağrısı yapıyor.
Amerikalı gazeteci, Rus karşıtı pozisyonuyla biliniyor. Özellikle 15 Mayıs'ta yazdığı bir makalede Ukrayna yönetimine Kırım Köprüsü'nü havaya uçurma çağrısı yapmıştı. Rusya Soruşturma Komitesi de buna yanıt olarak Rogan'a karşı dava açmıştı.