DÜNYA

Ahmet Hakan, Soylu için verilen 'ifade özgürlüğü' kararını yorumladı: Vay, vay, vay

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kılıçdaroğlu FETÖ'cülere iş birliğinin bedelini ödeyecek. İspat etmezse onun boğazına ne takacağız görecek. Bir düzenbaz. Türkiye böyle sahtekar görmedi" ifadesi için verilen ifade özgürlüğü kararını yorumladı.
Sitede oku

Kılıçdaroğlu'na 'Sahtekar, düzenbaz' diyen Soylu için ifade özgürlüğü kararı
Ahmet Hakan,"Türkiye nasıl İsveç Norveç falan olur?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Düzenbaz demişti. Sahtekâr demişti. Edepsiz siyaset yapıyor demişti. Çirkef demişti. Demişti de demişti yani. Kemal Kılıçdaroğlu da bu sözleri nedeniyle Süleyman Soylu'yu mahkemeye vermişti. Ve işte o dava sonuçlandı. Mahkemenin kararı şu: Süleyman Soylu ile ilgili kovuşturmaya gerek yoktur. Kararın gerekçesinde vurgulananlar ise şunlar; Kanaat açıklama özgürlüğü, kışkırtmayı da kapsar. Politikacılara karşı sert eleştiriler yapılabilir. Politikacılara karşı saldırgan ifadeler kullanılabilir. Politikacılara karşı kaba cümleler kurulabilir" hatırlatmasında bulundu.

Hakan, şöyle devam etti:

— Vay! Vay! Vay! Maşallah! Maşallah! Size bir şey söyleyeyim mi? Eğer mahkemelerimiz, bu çoook ama çooook özgürlükçü yaklaşımı, sadece iktidardaki siyasetçilerimiz söz konusu olduğunda değil de muhalefetteki siyasetçilerimiz söz konusu olduğunda da ortaya koyarlarsa çok kısa sürede İsveç, Norveç falan oluruz.

Yorum yaz