Beki: En azından Mehmet Karalı eleştirileri dinledi, istifa etti

Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın Twitter hesabından yaptığı Yerel seçimde kadınlara oy vermeyeceği yönünde paylaşımı sonrası istifa etmesi ile ilgili Akif Beki, “‘En azından Mehmet Karalı eleştirileri dinledi, istifa etti” dedi.
Sitede oku

Konya'da, Twitter hesabından yaptığı "Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim" paylaşımı büyük tepki gören Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, yine Twitter'dan yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

RS FM'de pazartesi ve çarşamba günleri yayınlanan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la 'Söylemesi Bizden' programında Prof. Dr. Karalı'nın tepki gören açıklaması değerlendirildi.

‘KARALI TEPKİLER KARŞISINDA SORUMLULUK ALDI'

'Kadın adaya oy vermeyeceğim' diyen dekan istifa etti
"En azından Mehmet Karalı bu konuyla ilgili eleştirileri dinledi" diyen Akif Beki, "İstifa açıklamasından görüşlerini koruduğunu anlıyoruz. Bu hakkı var. Fakat görüşlerini koruduğu ve haklı olduğuna inandığı halde kamuoyundan yükselen tepkiler karşısında sorumluluk aldı. O tepkinin gereğini yerine getirdi ve istifa etti" yorumunda bulundu.

SAYMAZ: KARALI'NIN İSTİFA KARARI İSABETLİ OLMUŞ

Dekan Karalı: İyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçimde kadınlara oy vermeyeceğim
İsmail Saymaz, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Karalı'nın istifa etmesi çok hayırlı olmuş. Zaten bu makama gelmesi bir hata. Bu hata düzeltilmiş oldu. Bence artık kamu görevinden de uzaklaştırılmasında gerek var. Bu görüşle hocalık yapması zararlı. Devlet yardım etsin, görüşlerini değiştirmesinde fayda var. Konya'da 3 tane milletvekili varmış. Bugün de öğrendik ki Meram'da yüzde 71 ile seçilmiş bir kadın belediye başkanı var. Konya kendisini yeniliyor. 100 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Şehir kendini bir vaha olarak yeni baştan inşa ediyor. Maalesef bu şehre gerçekten de Mehmet Karalı gibi o koltuğu hak etmeyen insanlar zarar verdiler. O nedenle kararı isabetli olmuş."

Yorum yaz