TÜRKİYE

‘Putin-Erdoğan görüşmelerinin sıklığı iki ülke gündeminin canlılığıyla ilgili’

Rusya Bilimler Akademisi Politik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Viktor Nadein-Rayevskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmelerin sıklığının, iki ülkenin sürekli kontrol gerektiren canlı dış politika gündemine sahip olmasıyla ilgili olduğunu belirtti.
Sitede oku

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ile Putin, Türk Akımı'nın deniz kısmının tamamlanması vesilesiyle düzenlenecek törende bir araya gelecek
Putin ile Erdoğan, 19 Kasım'da İstanbul'da görüşecekler ve video konferans yoluyla Türk Akımı'nın deniz kısmının tamamlanması vesilesiyle düzenlenecek törene katılacaklar.

Sputnik'e konuşan Nadein-Rayevskiy, "Rus ve Türk liderler arasındaki temasların sıklığı, Moskova ve Ankara'nın ikili gündemde var olan sorunlar listesini sürekli düzeltme ihtiyacı duymasıyla ilgili" dedi.

Putin ile Erdoğan'ın bu görüşmeler kapsamında, ulusal çıkarların çatıştığı konular üzerinde çalıştığını anlatan uzman, bu konuların Suriye ve ikili ticari ilişkiler olduğunu kaydetti.

Ticaret alanındaki ilişkilere değinen Nadein-Rayevskiy, şöyle konuştu: "Birçok ticari ve ekonomik projelerimiz iyi yürüyor ama bu sürecin devam etmesi için Rusya ve Türkiye yönetimlerinin sürekli, bu tür ikili işbirliğiyle ilgili engelleri kaldırması gerekiyor".

Başta İdlib olmak üzere Suriye konusundaki işbirliğini de değerlendiren Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çok zor bir konu, sürekli Rus, Suriye ve Türk çıkarlarını dengelemek gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin kesinlikle düşman olarak gördüğü Kürt oluşumlarla ilişkisi gibi bir sorun var".

Nadein-Rayevskiy, Putin ve Erdoğan'ın İstanbul'da Suriye ve ekonomi sorunları üzerinde duracağını söyledi.

Yorum yaz