DÜNYA

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi ve TBMM Dış Dolitika Komisyonu’ndan heyetler Moskova’da görüşecek

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi ile TBMM Dış Politika Komisyonu yetkilileri bugün Moskova’da bir araya gelerek parlamentoların Rus-Türk işbirliğinin gelişimindeki rolünü ele alacak.
Sitede oku

Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, bugün Türk meslektaşlarıyla Rusya ve Türkiye parlamentoların arasında ikili işbirliğindeki rolünü konuşacaklarını söyledi.

Slutskiy “İki heyet arasındaki görüşme Moskova’da gerçekleşecek. Türkiye’den heyete Volkan Bozkır başkanlık edecek. Bizi birleştiren çok şey var, ancak birçok konuda konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

'SURİYE VE IRAK’I KONUŞACAĞIZ'

Slutskiy, görüşecekleri konular arasında Suriye’de istikrar süreci, anayasa komisyonu, Irak, Afganistan ve Pakistan’daki durumun yanı sıra Avrasya’da tam kapsamlı güvenlik altyapısının oluşturulmasının olacağını söyledi.

Türkiye’yi ‘Avrasya’nın en önemli aktörü’ olarak nitelendiren Slutskiy, stratejik ortaklığın ve ne kadar zorlu olursa olsun her konuda yapıcı bir tutum sergilenmesinin iki ülkeyi bir araya getirdiğini vurguladı.

Yorum yaz