TÜRKİYE

Beki: Hırsızı, organize suç örgütü liderini salıvereceksin ama hiçbir eyleme katılmamış kişiyi örgüt üyeliğinden hapiste tutacaksın!

Söylemesi Bizden programında konuşan Akif Beki, "Hırsızı, organize suç örgütü liderini salıvereceksin ama hiçbir eyleme katılmamış kişiyi örgüt üyeliğinden hapiste tutacaksın" diye konuştu.
Sitede oku

RS FM'de pazartesi ve çarşamba günleri yayınlanan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la 'Söylemesi Bizden' programının gündemi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu af teklifiydi.

'MHP'NİN NİYETİNİ TAM OLARAK ANLAYAMADIK'

MHP'nin af teklifi Meclis'te: Devlete karşı işlenen suçlar kapsam dışı
MHP'nin sınırlı bir alanda yaptığı teklifin 2000 yılında çıkarılan ve Anayasa Mahkemesi kararıyla kapsamı genişletilen affa benzediğini belirten Yavuz Oğhan, "Affın kapsamadığı bir alan kalmayacak. Bu af tasarısı Rahşan affına benziyor. İYİ Parti, uyuşturucu satıcılarının, suç örgütü liderlerinin affa dahil edilmesi toplumda tepki oluşturacağını söyledi ve teklifi desteklemeyeceklerini söyledi. CHP desteklemeyeceklerinin işaretini verdi. 5'te 3'lük bir çoğunluğa ihtiyaç var. Tasarı, AK Parti ile MHP anlaşsa bile muhalefet destek vermezse TBMM'den geçmeyecek. Amaç net bir şekilde ortaya konmadı. MHP'nin niyetini tam olarak anlamış değiliz." dedi.

'HIRSIZI, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİ SALACAKSIN, HİÇBİR EYLEME KATILMAMIŞ KİŞİYİ İÇERİDE TUTACAKSIN'

'MHP'nin af teklifi, fuhuşa da indirim getiriyor'
Akif Beki ise, affın 'devlete karşı işlenmiş suçları' kapsamadığına değinerek, "Hırsızı, evrakta sahtecilik yapanı, rüşvet alanı, vereni, organize suç örgütü liderini salıvereceksin ama hiçbir eyleme katılmamış fakat örgüt üyeliğinden veya propogandasını yaptığı gerekçesiyle içeride bulunan kişileri 'devlete karşı işlenmiş suç' diyerek hapiste tutacaksın. Sadece hukuk felsefesiyle değil akılla mantıkla da izahı zor olan bir tasarıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

'UYUŞTURUCU SEKTÖRÜNÜ TORBACI DİYE TANIMLAMAK SADECE YASANIN DEĞİL İNSAN BEYNİNİN DE ETRAFINDAN DOLANMAKTIR'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 24 Haziran seçimlerinden önce Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş kişileri örnek göstererek affı gündeme getirmesine değinen İsmail Saymaz, "Bu af, Alaattin Çakıcı affı gibi bir isimle anılacak. Bu tasarı, topluma yumuşatılarak sunulan çeşitli kriminal suçluların topluma dönmelerine sebep olacak. Koskoca uyuşturucu sektörünü 'torbacı' diyerek tanımlamak, sadece yasanın değil, insan beyninin de etrafından dolanmaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum yaz