TÜRKİYE

Oğhan: Ticaret Bakanı'nın Berat Albayrak'tan daha popülist olduğunu görüyorum, teknokrat bakandan gerçekçilik beklerdim

Söylemesi Bizden programında konuşan Yavuz Oğhan, "Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan daha popülist bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. Teknokrat bir bakandan daha gerçekci olmasını beklerdim" dedi.
Sitede oku

RS FM'de pazartesi ve çarşamba günleri yayınlanan Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la Söylemesi Bizden programının gündemi, yüzde 5.2 olarak duyurulan büyüme rakamıydı.

Pekcan: Türkiye, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtladı
Yavuz Oğhan, büyüme rakamlarının duyurulmasının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan gelen "Türkiye, son 10 yılda olduğu gibi Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır" açıklaması ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Ekonomide dengelenme süreci başladı" ifadelerine değindi. "Ticaret Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı'nın açıklamalarını görünce, 'Acaba iki farklı ülkenin bakanlarının açıklamaları mı?' diye düşündüm" diyen Oğhan, "Büyümenin nasıl olduğu önemli. Üreterek büyüyorsan, yüzde 10-15 büyümenin de bir sakıncası yok. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan daha popülist bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. Teknokrat bir bakandan daha gerçekci olmasını beklerdim" ifadelerini kullandı.

'KİMİ UZMANLAR TÜRKİYE'NİN ÇAKILMAYA DOĞRU GİTTİĞİNİ SÖYLÜYOR'

Bakan Albayrak: Büyüme rakamları, ekonomideki dengelenme sürecinin başladığını göstermekte
"Türkiye ekonomisindeki yeniden dengelenme, ekonomideki şişkinliklerin gidip, normale oturması demektir." diyerek sözlerine başlayan Akif Beki ise şunları söyledi:

"Üst üste hızlı büyüyen ülkelerde görülüyor bu durum. Yeniden dengelenme için yumuşak iniş olması gerekiyor. Berat Albayrak, inişin yumuşak olması için, piyasa kurallarına uygun, ayağı yere basan, uluslararası ortaklarla birlikte çalışılacağını söylemişti. Kimi uzmanlar, Türkiye'nin çakılmaya doğru gittiğini söylüyorlar."

'TEKNOKRAT BAKANLAR MİLLETVEKİLİ KÖKENLİLERE GÖRE DAHA POPÜLİST'

İsmail Saymaz da, Yavuz Oğhan gibi 'popülist yaklaşım' vurgusu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yönetimdeki atanmış bakanları seçerken, 'Milletvekili markajına alınmayacaklarını' söyledi. Bir il başkanı ya da bir milletvekili, çocuğu için iş isteyemeyecekti. Ama teknokrat bakanlar, hakikaten milletvekili kökenli bakanlara göre daha popülist oldular." 

Yorum yaz