DÜNYA

ABD’den Suriye’nin 'petrol tedarik ağına' yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, ‘petrol tedarik ağı’ olarak tanımladığı 4 kişiye ve 5 kuruluşa Suriye hükümetine petrol sevkiyatı ve finansal işlemleri kolaylaştırdığı iddiasıyla yeni yaptırım uyguladığını duyurdu. Bakanlık’ın açıkladığı listede, Suriye hükümeti ile IŞİD arasında yakıt ticaretini kolaylaştırdığı öne sürülen bir şirket de bulunuyor.
Sitede oku

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Esad'dan kurtulmak bizim işimiz değil
ABD Hazine Bakanlığı dün Perşembe Suriye ve Lübnan'daki kişilere ve kuruluşlara yeni yaptırım uyguladı. Bakanlık, Suriye hükümeti için finansal işlemleri, silah ve yakıt sevkiyatı kolaylaştırdığını söylediği 4 kişiye ve 5 kuruluşa yaptırım uygulamasını onayladı.

"Bugün, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) dört kişi ve beş kuruluşu belirledi" diyen açıklama "bunlar, finansal işlemleri ve Suriye rejimine yakıt ve silah sevkiyatı kolaylaştırdığı sonucunda Özel Olarak Belirlenmiş Ulusal ve Engellenen Kişiler Listesi'ne (SDN Listesi) eklendi" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri: Suriye'ye ilişkin Türk-Rus anlaşmaları endişe verici, Türkiye'ye S-400'ler nedeniyle yaptırım uygulanabilir
Bakanlık, "petrol tedarik ağı" olarak tanımlanan söz konusu kişi ve kuruluşlar arasında Suriye hükümeti ile IŞİD arasında yakıt ticaretini kolaylaştırdığını öne sürdüğü Muhamed el Katırıcı ve şirketini de hedef aldığını da belirtti.

ABD, daha önce de Fransa tarafından kara listeye alınmış, Suriye hükümetinin kimyasal silah geliştirmekte kullanılan elektronik malzeme elde etmesine yardım ettiği öne sürülen 8 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım getirmişti. Ancak Suriye hükümeti kimyasal silah bulundurma iddialarını reddederek stokların ülke dışına çıkarıldığını ve kontrol altında imha edildiğini söylüyor.

 

Yorum yaz