TÜRKİYE

‘ABD'nin, Türkiye’ye baskıyı kademeli olarak arttırma yönünde bir planı var’

Rusya Dışişleri Konseyi’nin Türkiye uzmanı Timur Ahmetov, Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü’nde ABD’ye karşı dava sürecini başlatmasının yol açacağı sonuçları değerlendirdi.
Sitede oku

Rus uzman: ABD ile Türkiye arasındaki gerginlik ciddi, ancak kopma olmaz
Sputnik Azerbaycan'a konuşan Ahmetov, Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin ne kadar uzağa gidebileceği konusunda şu yorumda bulundu:

"Türkiye bu durumda 'kabul eden' taraf, bu yüzden ABD'nin düşmanca adımlarına yanıt olarak doğrudan ve dolaylı olarak karşı tedbirler alarak hareket edecek. Bu bağlamda şunu söyleyebiliriz ki, krizin ne kadar süreceği tamamen ABD'nin eylemlerine bağlı olacak. Beyaz Saray'ın, rahip serbest bırakılıncaya kadar baskısını kademeli olarak artırma yönünde bir plana sahip olduğu ortada".

'ABD'NİN ADIMLARI SEMBOLİK'

ABD'nin şu ana kadar attığı adımların tamamen sembolik nitelik taşıdığını kaydeden Ahmetov, "Türkiye'nin ABD'ye çelik ve alüminyum ihracatı çok da büyük değildi ve yaptırıma maruz kalan Türk bakanların da ABD'de hiçbir parası yok. Ancak Türkiye ekonomisi şimdi yapısal sorunlar yüzünden dış dalgalanmalara karşı çok hassas olduğundan ABD'nin söz konusu adımları yatırımcıları tedirgin ederek Türk Lirası konusunda spekülasyonlara yol açtı" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz