TÜRKİYE

‘Türkiye’deki durum, hemen küresel finansal krize yol açacak gibi durmuyor’

Saxo Bank FX Strateji Müdürü John Hardy, Türkiye’deki durumun hemen küresel bir finansal krize yol açmaması gerektiğini belirtti.
Sitede oku

Avrupa borsaları, TL’nin değer kaybetmesinin etkisiyle günü düşüşle tamamladı
Sputnik'e konuşan Hardy, Türkiye'deki durumun Avrupa Birliği ekonomisine etki yapabileceği temel kanalın AB'nin bankacılık sektörü olduğunu belirterek bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle de İspanya, İtalya ve Fransa'daki bankaların Türkiye'de büyük kredileri var ki, şimdi onlar oldukça sorunlu görünüyor. Görünüşe bakılırsa devletin yardımı olmazsa Türk bankaların Avrupa bankalarındaki kredilerini yeniden yapılandırması gerekecek".

Uzman, AB'nin Türkiye'yle ticaretin büyük olsa da üçüncü ülkelere ihracatının sadece küçük bir oranı oluşturduğunu söyleyen uzman, halihazırda Türkiye'deki durumun küresel krize yol açacak gibi durmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durumun bazı etkilerini görüyoruz, misal Güney Afrika gibi gelişmekte olan ekonomilere olan etki. Ama bu, hemen küresel finansal krize yol açmamalı. Tek istisna, bu durumun her nedense yatırımcılar arasında geniş kapsamlı paniğe yol açması olur".

Yorum yaz