DÜNYA

Trump, İskoçya'da protestoların gölgesinde golf oynadı

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'deki resmi ziyaretlerini bitirip İskoçya'da dinlenmeye çekildi, ancak burada da protesto edilmekten kurtulamadı.
Sitede oku

Trump'ı Londra'da on binlerce kişi protesto ediyor
İskoçya'nın batısındaki Turnberry tesislerinde golf oynarken, binlerce kişi de başkent Edinburgh sokaklarında ABD Başkanı'nın politikalarını protesto etti. BBC'nin aktardığına göre, eşi ve ailesinin de seyahatinde eşlik ettiği Trump golf oynarken, tesisin çevresindeki protestocular tarafından yuhalandı.

ABD Başkanı Trump, İngiltere ziyaretinin ilk iki gününde de protesto edilmişti.

GOLF TESİSİNDE TRUMP'I ELEŞTİREN PANKART UÇURULDU

Polis, bir protestocunun yoğun güvenlik önlemleri altındaki Turnberry tesislerinde Trump'ı eleştiren bir pankart uçurmayı nasıl başardığının da araştırıldığını söyledi.

Trump, Cuma günü sahibi olduğu Turnberry golf tesislerine vardığında, paraşütçü protestocu da uçuşa yasak bölge sınırları içerisine girdi ve tesislere yaklaşmayı başardı.

GOLF SAHASININ ETRAFINA KESKİN NİŞANCILAR KONUŞLANDIRILDI

Keskin nişancılar golf sahasına bakan geçici iskelelere konuşlandırılırken, golf sahası ve çevresi de çok sayıda istihbarat yetkilisi ve güvenlik görevlisi tarafından gözetim altına alındı.

ŞİŞME TRUMP BEBEĞİ UÇURULDU

Edinburgh'daki protestoda da Londra'da olduğu gibi, Trump'ı kızgın bir bebek şeklinde gösteren şişme balon uçuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ı simgeleyen şişme Trump bebek balonu Edinburgh'da uçuruldu

İskoçya'nın en büyük kenti Glasgow'da da Trump, ziyareti öncesinde protesto edildi.

Londra'da Cuma günü gerçekleşen protestolara binlerce kişi katılmıştı. Organizatörler, protestolara 250 bin kişinin katıldığını söylüyor.

İNGİLİZ BAKAN: PROTESTOLAR, İNGİLİZ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ YANSITMIYOR

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ise BBC'ye yaptığı açıklamada protestocuların 'kendilerinden utanmaları gerektiğini' söyleyerek, protestoların 'İngiliz halkının terbiyeli davranışlarını ve misafirperverliğini yansıtmadığını' söyledi.

Annesi İskoçyalı olan Trump, hafta sonunu burada geçirdikten sonra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye hareket edecek.

Yorum yaz