DÜNYA

Stoltenberg'den S-400 açıklaması: Türkiye'nin hakkı var fakat...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. NATO üyelerinin alacakları silahlara kendilerinin karar verebileceğini söyleyen Stoltenberg ancak ittifak içerisinde kullanılan silahların birbirine operasyonel bakımdan uyumlu olmasının önemli olduğunu işaret etti.
Sitede oku

Stoltenberg'den S-400 yorumu: Müttefiklerimizin hangi teçhizatı alacağı kendi kararı
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir Rus haber ajansına verdiği röportajda, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın alması hakkında, "İttifak üyeleri hangi silahları satın alacaklarına kendileri karar verme hakkına sahip. NATO için önemli olansa müttefikler tarafından satın alınan silahların birbirine uyumlu olması"  ifadelerini kullandı.

'BU, NATO İÇİN KİLİT MESELE'

"Zira bu, görev ve operasyonlar sırasında NATO için kilit bir mesele" diye devam eden Stoltenberg şunları söyledi:

"Çoğu zaman müttefikler, NATO üyesi diğer ülkelerden askeri teçhizat alıyor. Çünkü bu, ittifakın operasyonel uyumluluğunu ve bunun bir neticesi olarak da güvenliğimizi güçlendiriyor."

Stoltenberg'in Rus basınına verdiği röportaj, 11-12 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesinden hemen öncesinde yayımladı.

Brüksel'deki zirvenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Helsinki'de ilk defa geniş kapsamlı ikili bir görüşme yapması planlanıyor.

Yorum yaz