DÜNYA

Simonyan: İngiliz parlamenterlerin tüm yolları RT’ye çıkıyor

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, İngiltere İçişleri Bakanı Sacid Cavid’in RT dahil Rus televizyon kanallarına desteğin kesilmesi yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
Sitede oku

İngiltere: Amesbury'de 'Noviçok' kullanıldı
İngiltere İçişleri Bakanı Sacid Cavid, parlamentodaki konuşması sırasında, İngiliz vekilleri Rus medyaya destek vermekle suçladı.

Cavid'in sözlerini değerlendiren Simonyan, "İngiliz parlamentosu Novichok'u konuşmaya oturdu, kanalımızı konuştu. İngiliz parlamenterlerin tüm yolları RT'ye çıkıyor" dedi.

'İNGİLİZ YETKİLİLER TAKILACAK BİR KUSUR BULAMIYOR AMA UMUDUNU KAYBETMİYOR'

Zaharova: İngiltere özür dilemek zorunda kalacak
İngiltere'nin Amesbury kentinde dün iki kişi kritik durumda hastaneye kaldırıldı. İngiliz polisi, bu iki kişinin daha önce eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızına karşı kullanıldığı sinir gazıyla zehirlendiğini ileri sürdü. Ancak daha sonra İngiliz sağlık çalışanları, hastaneye getirilen bu iki kişide hiçbir sinir gazı izlerinin tespit edilmediğini açıkladı.

RT, İngiltere'de defalarca kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz ay İngiltere'nin medya düzenleme kurumu Ofcom, Rus kanala karşı üç yeni soruşturma açtı. Halihazırda RT'ye karşı yürütülen soruşturmaların sayısı 10'a çıktı.

Simonyan, "İngiliz yetkililer takılacak bir kusur bulamıyor ama umudunu kaybetmiyor" yorumunda bulundu

Yorum yaz