TÜRKİYE

‘ABD, F-35 sırlarının açıklanmasından korkuyor ama zaten her şey açık’

ABD ve İngiltere’nin, Rusya’nın Türkiye aracılığıyla F-35’in ‘sırlarını’ öğrenebileceğinden korktuğunu yönündeki haberleri değerlendiren Rus dış politika uzmanı Oleg Glazunov, Washington ve Londra’nın aslında neden korktuğunu Sputnik’e anlattı.
Sitede oku

ABD tehditlere devam ediyor: Türkiye, Putin ile ortaklık yolunda ilerlerse F-35'leri alamaz
The Telegraph, Türkiye'nin S-400 ve F-35'leri eş zamanlı olarak alması halinde F-35'lerin üretiminde kullanılan teknolojilerin Rusya'nın eline geçebileceğini yazmıştı.

Sputnik'e konuşan Oleg Glazunov, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Eskimiş Amerikan uçakları bizi ilgilendirmiyor, onlar hakkında her şey çoktan biliniyor bile. Sadece ABD ve İngiltere, Türkiye'nin Rusya'yla silah alanındaki işbirliğinin devam etmesinden korkuyor. Türkiye'nin etkisi altından çıkması ve yönünü Rusya'ya çevirmesi, özellikle de dünyanın en iyilerinden biri olan Rus silah alması ABD'yi tedirgin ediyor. Türkiye'nin bizim S-400 hava savunma sistemlerini alması bir tesadüf değil. ABD'nin politikası bugün zücaciye dükkanına girmiş boğayı andırıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya gibi bir müttefik aramaktan başka bir seçeneği kalmıyor. Çünkü ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı'na baskı yapıyor, onu Türkiye'nin değil ABD'nin çıkarına olan bir şeyi yapmaya zorluyor".

Yorum yaz