DÜNYA

ABD'li senatörler, Rus vekillerden gizli toplantı talebinde bulundu

ABD'li senatörlerin Rus parlamenterlerle kapalı kapılar ardında bir görüşme yapmak için talepte bulunduğu belirtildi.
Sitede oku

CNN: Trump, Putin ile Helsinki'de yapacağı ilk bire bir görüşmeye hazırlanıyor
16 Temmuz'daki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump zirvesi öncesinde ABD'li senatörler Rusya'da temaslarını sürdürüyor.

30 Haziran'da St. Peterbusrg'da Rusya ziyaretine başlayan senatörler, bugün Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Senatörler ardından Duma ve Federasyon Konseyi'ni ziyaret edecek.

ABD'li senatörlerin Moskova ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, onlarla basına açık bir görüşme yapmaya hazırlandıklarını ancak ABD tarafının görüşmenin basına kapalı yapılması önerisinde bulunduğunu kaydetti.

Volodin, "ABD tarafının talebi üzerine toplantının basına kapalı yapılmasına karar verdik. ABD'nin bu tutumu, görüşmenin ciddi bir havada geçeceğine işaret ediyor. Bu konuda onları desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

LAVROV: PARLAMENTOLAR ARASI İLİŞKİLERİN ONARILMASINI UMUYORUM

Peskov: Putin-Trump görüşmesinde Kırım dışında her şey konuşulabilir
ABD'li senatörlerle görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ziyaretin iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkileri onarmasını umduğunu söyledi.

Rusya ve ABD parlamentoları arasındaki diyaloğun yeniden kurulmasının özel önem arz ettiğini belirten Lavrov, "Liderlerimiz arasında 2 hafta sonra Helsinki'de yapılacak ziyaret öncesinde diyaloğun yeniden kurulmasını zamanlama açısından doğru buluyorum" dedi.

SHELBY: RUSYA'YI DÜŞMAN DEĞİL RAKİP OLARAK GÖRMELİYİZ

Alabama eyaletinden Cumhuriyetçi Senatör Richard Shelby ise Washington yönetiminin Rusya'yı düşman değil, rakip olarak görmesi gerektiğini söyledi.

16 Temmuz'daki zirveyi de değerlendiren Shelby, "Her iki liderin de güzel bir gün geçirmeyi umduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Yorum yaz