DÜNYA

Batı, Putin-Trump zirvesinden neden korkuyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'li mevkidaşı Donald Trump arasında yapılacak 3. zirve, Batılı bazı kesimleri endişeye sevk etti. Sputnik, bu zirveden korku duyan tarafları ve bu korkunun nedenlerini irdeledi.
Sitede oku

Alman medyası Trump ve Putin’in anlaşma olasılığını değerlendirdi: Avrupa için kâbus olur
Sputnik muhabiri Vladimir Adveyev'in kaleme aldığı makaleye göre Bloomberg, adını açıklamadığı bir İngiliz bakana dayandırdığı haberinde Londra yönetiminin 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılacak Putin-Trump zirvesini büyük bir endişeyle beklediğini yazdı.

'LONDRA, TRUMP'IN AVRUPA'NIN DOĞUSUNDAKİ BİRLİKLERİ ÇEKMESİNDEN KORKUYOR'

Bloomberg'e konuşan bakan, "Downing Street, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la görüşmesinde Güney Kore ile tatbikatları durdurmayı vaat eden Trump'ın Putin'le görüşmesinde AB'nin doğu sınırlarındaki askeri varlığı azaltma planı önermesinden çekiniyor. Zira bu bölgede İngiliz askerleri bulunuyor ve eski Rus ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinden Moskova'yı sorumlu tutan Londra, bu olayın ardından Doğu Avrupa'da Rusya'yla baş başa kalmayı çok fazla istemiyor" ifadelerini kullandı.

'TRUMP'IN KIRIM'I RUS TOPRAĞI OLARAK TANIMASINDAN KORKULUYOR'

Beyaz Saray, Trump'ın Putin'le yapacağı görüşmeden ne beklediğini açıkladı
The Times'a konuşan İngiliz hükümetinden kaynaklar da, Trump'ın görüşme sonunda sonbaharda Norveç'te yapılacak ortak NATO tatbikatından vazgeçmesinden veya Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımasından korktuklarını kaydetti.

LUKYANOV: İNGİLTERE'NİN ENDİŞELERİ FANTASTİK SENARYO

Rusya Hariciye ve Savunma Politikaları Konseyi Başkanı Fyodor Lukyanov, İngiltere'nin duyduğu endişeleri 'fantastik senaryolar' olarak niteledi.

Trump'ın birlikleri NATO'un doğu sınırlarından çekmek için hiçbir gerekçesi bulunmadığının altını çizen Lukyanov, bölgedeki tüm ülkelerin ABD Başkanı'nın politikasını desteklediğini, hatta Polonya'nın topraklarında ABD üssü kurulması için ödeme yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Stoltenberg'den Trump-Putin görüşmesi yorumu: Diyalog zayıflığın değil, gücün göstergesidir
PUTİN VE TRUMP 3. KEZ BİR ARAYA GELECEK

Putin ve Trump, ilk olarak 1 yıl önce Hamburg'da G20 çerçevesinde bir araya gelmiş, Kasım 2017'de de Vietnam'da kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

16 Temmuz'daki görüşme, Putin'in 18 Mart'taki seçim zaferinin ardından başlayan yeni başkanlık döneminde Trump'la yapacağı ilk görüşme olacak.

Yorum yaz