DÜNYA

Mehmet Altan'ın tahliyesine sosyal medyadan tepkiler

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapılan yargılamasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan akademisyen Mehmet Altan'ın tahliye edilmesi sosyal medyada gündem oldu. Kamuoyunca tanınan bazı isimler, Altan'ın tahliyesini, yaptıkları sosyal medya paylaşımları üzerinden yorumladı.
Sitede oku

Mehmet Altan için tahliye kararı
15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Mehmet Altan hakkında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından tahliye kararı verildi. Altan'ın tahliye kararının ardından çeşitli isimler söz konusu kararı Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla yorumladı.  CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Altan'ın tahliyesini "Yargının hukuka ve adalete karşı 'şanlı' direnişi sona erdi" ifadeleriyle paylaştı.

Gazeteci ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ahmet Şık ise, Altan'ın tahliyesini "Nihayet" diyerek yorumladı.

Gazeteci Can Dündar da, tahliye kararını Ahmet Şık'la aynı ifadeyle yorumladı.

Gazeteci Hasan Cemal, Altan'ın tahliyesini 'sevindirici' olarak nitelendirdi. 

​GENAR Araştırma'nın başkanı İhsan Aktaş da, tahliye kararının 'memnuniyet verici' olarak nitelendirerek "Ali Bulaç tan sonra Mehmet Altan’ın tahliyesi memnuniyet verici Devletin güveni arttıkça reflekleri daha mutedil olur" ifadelerini kullandı.

​Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş da, Altan'ın tahliyesini "Cezaevinden çıkan her gazeteci, dışarıdaki gazetecilerin biraz daha nefes almasını sağlıyor. Güzel haber" ifadeleriyle yorumladı.

Yorum yaz