DÜNYA

IŞİD, Şii oldukları gerekçesiyle İsveç vatandaşı 2 kişiyi kaçırıp öldürdü

IŞİD, Irak'ta Kerkük Bağdat yolunda kaçırdığı Irak asıllı İsveç vatandaşı amca- yeğeni Şii oldukları gerekçesiyle kurşuna dizerek öldürdü.
Sitede oku

IŞİD'in hac ziyareti için İsveç'ten Irak'ın Necef kentine gelen Irak asıllı İsveç vatandaşları Ahmed Hasseb ile yeğeni Behçed Hasseb'i öldürdüğü öğrenildi.

Örgüt, 5 ay önce iki İsveçliyi Necef'ten İsveç'e geri dönüş yapmak üzere Bağdat Uluslararası Havalimanı'na doğru yola çıktığı zaman Kerkük-Bağdat yolunda alıkoymuştu. Bir süre Kerkük kırsalında 2 İsveçliyi alıkoyan IŞİD, geçen günlerde amca yeğeni başlarına kurşun sıkarak öldürdü.

Irak'ta Türkiye vatandaşı 4 kadın IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle idam edildi
SAFEVİ OLDUKLARI İDDİASIYLA ÖLDÜRÜLDÜLER

Irak kökenli İsveç vatandaşlarını IŞİD'li teröristlerin katlettiği ana ait görüntüler dün örgütün medya kaynakları tarafından paylaşıldı.

Örgüt, amca-yeğeni, 'İmam Hüseyin'in türbesini ziyaret ettikleri ve Safevi oldukları' iddiasıyla öldürdüğünü duyurdu. Görüntülerde yüzleri maskeli olan ve örgüt elbisesi giymiş IŞİD mensubu 2 militanın, amca yeğenin başlarına tabancayla kurşun sıkarak öldürdükleri görülüyor. Necef'teki Hz. Ali Türbesi, Kerbela'daki İmam Hüseyin Türbesi ve Meşhed'deki İmam Ali Rıza Türbesi Şiiler için belli başlı kutsal yerlerden biri.

Yorum yaz