Rus uzman: Rusya, Suriyeli Kürtlerden desteğini çekmedi

BM Suriye Özel Temsilcisi Danışmanı ve Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Direktörü Vitaliy Naumkin, Rusya’nın Suriyeli Kürtlere siyasi desteğini çekmediğini, Kürtleri desteklemeye devam ettirdiğini söyledi.
Sitede oku

Kremlin'den Rusya'yı ihanetle suçlayan Kürtler hakkında açıklama
Rus basınına konuşan uzman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı koşullarında Rusya'nın Suriyeli Kürtlere yönelik tutumunu şöyle değerlendirdi:

"Rusya'nın Afrin operasyonuyla ilgili açıklamaları, Moskova'nın Kürtlere verdiği desteği çektiği anlamına gelmez. Siyasi açıdan Suriyeli Kürtleri desteklemeye devam ediyoruz. Ama burada dikkat edilmesi gereken husus var, o da şu: Suriye'deki Kürtler, ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde kendi ulusal haklarının sağlanması konusundaki haklı çıkarlarıyla ilgili kendilerine birileri tarafından empoze edilen hırslara yenik düşmemeli. Ama şimdiki gelinen noktada onların bu sınırları aştıkları görülüyor"

Naumkin, Rusya'nın Soçi kentinde dün başlayan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne çok sayıda Kürt temsilcinin katıldığına dikkat çekerek, ‘Kendileriyle iletişim halindeyiz' ifadesini kullandı.

Yorum yaz