DÜNYA

Meclis kabul etti: OHAL 6. kez uzatıldı

Olağanüstü Hal'in (OHAL) 19 Ocak Cuma günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. OHAL 6. kez 3 ay daha uzatıldı.
Sitede oku

Olağanüstü Hal'in (OHAL) 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

CHP'li Hamzaçebi: OHAL'i çok sevdiler biliyorum
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu'nun 20 Temmuz 2016'daki tavsiyesi ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla ilan edilen OHAL, bugünkü oturumun ardından 6. kez uzatılmış oldu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin terörle mücadele konusunda normalleşme süreci şu an için ancak OHAL'in sağladığı imkanlarla sağlanabilir. OHAL süreci elbette sona erecektir. Bunun devamı olacağını söylemek akılla, mantıkla izah edilemez. OHAL sadece FETÖ'ye yönelik değil, PKK, DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine yönelik bir uygulama içermektedir. Terör örgütlerinin kovanına çomak sokuyoruz, sokmaya da devam edeceğiz" dedi.

MGK'dan Afrin operasyonuna yeşil ışık: Tehditlerin bertaraf edilmesi için her adım atılacak
Genel Kurulda, hükümet ve gruplar adına yapılan konuşmaların ardından, OHAL'in, 19 Ocak Cuma günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi milletvekillerinin oyuna sunuldu.

Tezkere, yapılan oylama sonucu kabul edildi.

MUHALEFET VE TÜSİAD'DAN 'OHAL KALKSIN' ÇAĞRISI

AK Parti hükümeti OHAL'in FETÖ'yle mücadele için gerekli olduğu görüşünü savunurken, muhalefetten OHAL ve KHK'ların 'cadı avına' dönüştüğüne yönelik eleştiriler var.

TÜSİAD Başkanı Bilecik: Acilen olağan demokrasi ortamına dönülmeli
Son olarak TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 48. Olağan Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Acilen demokrasi ortamına dönmemiz en doğrusudur. Bu nedenle atılması gereken ilk adım OHAL'in son bulmasıdır" demişti.

CHP ise 81 ilde kent meydanlarında yaptığı ortak açıklamayla ‘OHAL'in kaldırılması ve Türkiye'nin yeniden demokrasiye dönerek normalleşmesi' çağrısı yapmıştı.

Yorum yaz