00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:00
5 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
16:00
4 dk
HABERLER
17:30
5 dk
HABERLER
18:00
11 dk
HABERLER
19:00
13 dk
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:06
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
15 dk
HABERLER
12:00
5 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
4 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:05
85 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Putin’in gelenekselleşen yıl sonu toplantılarındaki dikkat çeken soru ve cevaplar
18:09
6 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
BÖLGENİN KALBİ
Ceyhun Bozkurt'la Bölgenin Kalbi
19:05
84 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920, 19.10.2024
SAĞLIK
Sağlık haberleri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam üzerine her şey

Artan yemekleri tekrar ısıtırken dikkat: Zehre dönüşen 3 besini uzmanlar açıkladı

© İHA / UĞUR DÖNEKTürk mutfağı - Gaziantep mutfağı - yemek -
Türk mutfağı - Gaziantep mutfağı - yemek - - Sputnik Türkiye, 1920, 04.12.2024
Abone ol
Artan yemeklerinizi mikrodalgada ısıtıyor musunuz? Uzmanlar, bazı yiyeceklerin tekrar ısıtıldığında sağlık için ciddi riskler taşıdığına dikkat çekiyor. Özellikle ıspanak, çay ve pirinç gibi yiyeceklerin mikrodalgada ısıtılmaması gerektiğini belirten uzmanların uyarıları hayati önem taşıyor.
Günlük öğünlerden arta kalan yiyecekleri saklayıp tekrar tüketmek yaygın bir alışkanlık. Ancak uzmanlar, mikrodalga fırınların bazı yiyeceklerde tehlikeli reaksiyonlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle ıspanak, çay ve pirinç gibi besinler, tekrar ısıtıldığında sağlığınız için tehdit oluşturabilir.

1. Ispanak: Nitrozamin tehlikesi

Ispanak, besleyici değeri yüksek bir sebze olsa da tekrar ısıtılması büyük bir sağlık riski taşıyor. İçerdiği nitratlar, yüksek ısıyla temas ettiğinde kansere yol açabilen nitrozaminlere dönüşüyor.
Uzmanların Uyarısı: "Ispanağı ne mikrodalgada ne de ocakta ikinci kez ısıtmayın. Yapıldığı an tüketilmesi en güvenli seçenektir."

2. Çay: Bakteri ve tat bozulması

Çay, yeniden ısıtıldığında yalnızca lezzetini kaybetmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlığınıza zarar verebilir. Isıtıldığında çayın içindeki antioksidan özellikler azalır, tanen seviyesi artar ve bu da acı bir tada neden olur.
Ayrıca çayın yeniden ısıtılması, içerisinde bakteri üremesine yol açabilir. Özellikle mikrodalga kullanımı bu riski artırır.
Uzmanların Tavsiyesi: “Çayınızı taze demleyerek için. Demlikte ya da mikrodalgada tekrar ısıtmayın.”

3. Pirinç: Bakteri üretim riski

Bir gün önceden kalan pirinç pilavını ısıtıp yemek alışıldık bir durum olsa da bu yöntem sağlığınızı tehlikeye atabilir. Pirinçte bulunan Bacillus cereus bakterisi, uygun olmayan koşullarda hızla çoğalır. Mikrodalgada ısıtıldığında ise bu bakteriler daha da etkin hale gelebilir.
Uzmanların Önerisi: "Pirinç pilavınızı günlük olarak tüketin. Artan pirinci saklarken mutlaka buzdolabında muhafaza edin, ancak ısıtarak yemekten kaçının."

Mikrodalga kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Ispanak, çay ve pirinç gibi besinleri mikrodalgada ısıtmayın.
Artan yemekleri saklarken uygun koşullarda muhafaza edin.
Mikrodalgada ısıtacağınız yiyeceklerin güvenilir olduğunu kontrol edin.
diş fırçası - Sputnik Türkiye, 1920, 04.12.2024
SAĞLIK
Diş sararmasının kaçınılmaz sebebi belli oldu: Fırçalamak yetmiyor, asıl yapmanız gerekenleri uzmanı anlattı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала