00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
09:00
7 dk
HABERLER
10:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
14:40
13 dk
HABERLER
15:00
6 dk
HABERLER
16:00
7 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
16:33
15 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
5 dk
GÜNDEM ÖZEL
18:07
153 dk
GÜNDEM ÖZEL
21:20
153 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
12:10
15 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:31
13 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
6 dk
HABERLER
15:00
6 dk
HABERLER
16:00
5 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:05
54 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
8 dk
GÜNDEM ÖZEL
18:08
153 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Kars'ta coğrafi işaretle tescillendi: Gravyer peyniri

© AA / Hüseyin DemirciKars'ta yüksek rakımlı yaylalarda beslenen ineklerin sütünden üretilen "gravyer peyniri" coğrafi işaretle tescillendi.
Kars'ta yüksek rakımlı yaylalarda beslenen ineklerin sütünden üretilen gravyer peyniri coğrafi işaretle tescillendi.  - Sputnik Türkiye, 1920, 03.10.2024
Abone ol
Kars'ta üretilen ve yüksek rakımlı yaylalarda beslenen ineklerin sütüyle yapılan gravyer peyniri Türk Patent ve Marka Enstitüsü tarafından coğrafi işaretle tescillendi.
Kars'ta yüksek rakımlı yaylalarda beslenen ineklerin sütünden gravyer peyniri üretildi. Üretilen 'Kars gravyeri' coğrafi işaretle tescillendi.
Kentteki mandırada toplanan sütleri belirli aşamalardan geçiren üreticiler, daha sonra bakır kazanlara aktardıkları sütü kaynatarak parçacıklar haline getiriyor.
Kazanlardan alınarak kalıplara doldurulan süt, 48 saat dinlendirilip serin odada yaklaşık 6-9 ay muhafaza edilerek gravyer peynirine dönüşüyor.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından 2021'de Türk Patent ve Marka Enstitüsüne yapılan başvuru sonucunda gravyer peyniri, 17 Eylül'de coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, kentte her yıl yaklaşık 200-250 ton civarında gravyer üretildiğini söyleyerek, "Şehrimizin çok önemli bir peyniridir, gravyerimiz inşallah dünyaya tanıtacağız. Avrupa'da coğrafi işaretini almak için bugünden itibaren çalışmalara başladık" dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu - Sputnik Türkiye, 1920, 03.10.2024
YAŞAM
Sağlık Bakanlığı, normal doğumu teşvik için harekete geçti: Normal Doğum Eylem Planı tanıtıldı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала