https://anlatilaninotesi.com.tr/20240228/kirmizi-ette15-gunde-iki-zam-et-fiyatlari-neden-artiyor--1081196388.html
Kırmızı ette 15 günde iki zam: Et fiyatları neden artıyor?
Kırmızı ette 15 günde iki zam: Et fiyatları neden artıyor?
Sputnik Türkiye
Son bir yılda et fiyatları iki katına çıkarken 15 günde iki kez daha zam yapıldı. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Tüfekçi, son bir yılda yüzde yüze yakın bir... 28.02.2024, Sputnik Türkiye
2024-02-28T21:49+0300
2024-02-28T21:49+0300
2024-02-28T21:55+0300
türkiye
et
et
et
kırmızı
kırmızı et
istanbul kasaplar odası
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/104187/69/1041876934_1:0:1000:562_1920x0_80_0_0_ecbeb215b4cd2c20daf92404df43b161.jpg
Geçen yıldan bu yana ikiye katlayan et fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. İstanbul'daki kasaplarda ilçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye fiyatlar değişse de artık 500 liranın altında kıyma ve kuşbaşı bulmak oldukça zorlaştı. Bazı ürünlerin kilosu ise bin lirayı aştı.NTV'den Özgür Yılmaz'ın haberine göre İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Son 15 günde iki defa zam geldi. 60 lira ile 85 lira arasında kuzuya zam geldi, dana da yüzde 10 gibi bir zam gördü. Son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam gördük ve devam edecek" dedi.Et fiyatlarındaki artışın birçok nedeninin olduğu belirtilen habere göre, önemli neden enflasyonla birlikte maliyetlerin de artması ancak tek neden bu değil. Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, "Bundan iki yıl önce 25-30 kilogram süt veren anaç hayvanlarımız kesime gitti ve besihanelerimiz yüzde 20-30 oranında üretimlerini azaltmaya gittiler. TÜİK verilerine göre ülkemizin hayvan varlığı son 6 yılın en alt seviyesindedir geçen yıla göre 4,3 milyon baş azalmış durumdadır yani şu anki kırmızı et fiyatlarının artışı sadece maliyet odaklı değil hayvan varlığımızın azalması ve kırmızı et üreticimizin besilik hayvanana ulaşamamasıdır" dedi. Kasapların diğer bir iddiası da tekelleşme nedeniyle fiyatların artması.
https://anlatilaninotesi.com.tr/20231208/kirmizi-et-fiyatlari-ile-ilgili-inceleme-baslatilmisti-uzmanlar-uyardi-yeni-zamlar-kapida-1078208216.html
türkiye
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2024
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
SON HABERLER
tr_TR
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/104187/69/1041876934_126:0:875:562_1920x0_80_0_0_0c584a24baeba53ac528aa5a79c87254.jpgSputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
et, et, et, kırmızı, kırmızı et, istanbul kasaplar odası
et, et, et, kırmızı, kırmızı et, istanbul kasaplar odası
Kırmızı ette 15 günde iki zam: Et fiyatları neden artıyor?
21:49 28.02.2024 (güncellendi: 21:55 28.02.2024) Son bir yılda et fiyatları iki katına çıkarken 15 günde iki kez daha zam yapıldı. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Tüfekçi, son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam yapıldığını belirterek, zammın devam edeceğini vurguladı.
Geçen yıldan bu yana ikiye katlayan et fiyatlarındaki yükseliş sürüyor.
İstanbul'daki kasaplarda ilçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye fiyatlar değişse de artık 500 liranın altında kıyma ve kuşbaşı bulmak oldukça zorlaştı. Bazı ürünlerin kilosu ise bin lirayı aştı.
NTV'den Özgür Yılmaz'ın
haberine göre İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi,
"Son 15 günde iki defa zam geldi. 60 lira ile 85 lira arasında kuzuya zam geldi, dana da yüzde 10 gibi bir zam gördü. Son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam gördük ve devam edecek" dedi.
Et fiyatlarındaki artışın birçok nedeninin olduğu belirtilen habere göre, önemli neden enflasyonla birlikte maliyetlerin de artması ancak tek neden bu değil.
Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, "Bundan iki yıl önce 25-30 kilogram süt veren anaç hayvanlarımız kesime gitti ve besihanelerimiz yüzde 20-30 oranında üretimlerini azaltmaya gittiler. TÜİK verilerine göre ülkemizin hayvan varlığı son 6 yılın en alt seviyesindedir geçen yıla göre 4,3 milyon baş azalmış durumdadır yani şu anki kırmızı et fiyatlarının artışı sadece maliyet odaklı değil hayvan varlığımızın azalması ve kırmızı et üreticimizin besilik hayvanana ulaşamamasıdır" dedi.
Kasapların diğer bir iddiası da tekelleşme nedeniyle fiyatların artması.