00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
YOL ARKADAŞI
MHP neden mıntıka temizliği yapıyor
17:33
87 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
İstanbul - Boğaz - Martı - tekne - köprü - Sputnik Türkiye, 1920
TÜRKİYE
Türkiye'de yaşanan önemli gelişmeler, son dakika haberleri ve güncel tartışmalar

Kırmızı ette 15 günde iki zam: Et fiyatları neden artıyor?

© AAKırmızı et, kasap
Kırmızı et, kasap - Sputnik Türkiye, 1920, 28.02.2024
Abone ol
Son bir yılda et fiyatları iki katına çıkarken 15 günde iki kez daha zam yapıldı. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Tüfekçi, son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam yapıldığını belirterek, zammın devam edeceğini vurguladı.
Geçen yıldan bu yana ikiye katlayan et fiyatlarındaki yükseliş sürüyor.
İstanbul'daki kasaplarda ilçeden ilçeye hatta mahalleden mahalleye fiyatlar değişse de artık 500 liranın altında kıyma ve kuşbaşı bulmak oldukça zorlaştı. Bazı ürünlerin kilosu ise bin lirayı aştı.
NTV'den Özgür Yılmaz'ın haberine göre İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Son 15 günde iki defa zam geldi. 60 lira ile 85 lira arasında kuzuya zam geldi, dana da yüzde 10 gibi bir zam gördü. Son bir yılda yüzde yüze yakın bir zam gördük ve devam edecek" dedi.
Et fiyatlarındaki artışın birçok nedeninin olduğu belirtilen habere göre, önemli neden enflasyonla birlikte maliyetlerin de artması ancak tek neden bu değil.
Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Akbulut, "Bundan iki yıl önce 25-30 kilogram süt veren anaç hayvanlarımız kesime gitti ve besihanelerimiz yüzde 20-30 oranında üretimlerini azaltmaya gittiler. TÜİK verilerine göre ülkemizin hayvan varlığı son 6 yılın en alt seviyesindedir geçen yıla göre 4,3 milyon baş azalmış durumdadır yani şu anki kırmızı et fiyatlarının artışı sadece maliyet odaklı değil hayvan varlığımızın azalması ve kırmızı et üreticimizin besilik hayvanana ulaşamamasıdır" dedi.
Kasapların diğer bir iddiası da tekelleşme nedeniyle fiyatların artması.
Kıyma, kırmızı et - Sputnik Türkiye, 1920, 08.12.2023
EKONOMİ
Kırmızı et fiyatları ile ilgili inceleme başlatılmıştı: Uzmanlar uyardı, yeni zamlar kapıda
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала