00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
09:30
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
6 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
6 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
8 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
12 dk
SESLİ HABER
Aşırı tükedildiğinde ölümcül etkileri olabilecek 13 yiyecek belli oldu
17:55
1 dk
HABERLER
18:00
10 dk
SESLİ HABER
Irak Sınır Muhafızları, 30 yıl sonra ilk kez Türkiye’ye en yakın sınır noktasında
18:24
1 dk
SESLİ HABER
Otomobil sahipleri dikkat: 'Ucuz kasko dönemi bitecek'
18:42
2 dk
HABERLER
19:00
11 dk
SESLİ HABER
Rus uzman: Türkiye'nin bağımsız politikası ABD'yi rahatsız ediyor
19:15
5 dk
TARİHTE BUGÜN
Alfred Hitchcock: Bir gerilim efsanesi
19:46
8 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
İlk sesli Türk filmlerini çekti
20:27
7 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Göbeği eriten turşu: Kilo vermek için Türk usulü tarif

© İHAgöbek , şişman kişi
göbek , şişman kişi - Sputnik Türkiye, 1920, 01.02.2024
Abone ol
Güney Kore’de Çin lahanasıyla yapılan bir çeşit turşu olan ‘kimçi’nin de göbeği eritebildiği ortaya çıktı. Peki kimçi nedir, Türk usulü tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
Kimçi, uzak doğu mutfağının en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Korelilerin severek tükettiği kimchi, ülkenin geleneksel yemekleri arasında sayılmaktadır. Ana maddesi çin lahanası olan kimçi, fermente edilmiş sebzelerden meydana gelmektedir. Başka sebzelerle de güçlendirilen kimçiyi günde üç porsiyon yemenin, karın bölgesindeki yağ miktarını azalttığı belirlendi.
Güney Kore’deki Chung Ang Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, günde üç porsiyon kimçinin hem erkeklerde hem kadınlarda karın obezitesini önlemeye yardımcı olduğu görüldü. Ancak tüm turşular gibi kimçide de tuz miktarı fazla olduğundan üç porsiyonu aşmamak gerektiği de hatırlatıldı. Öte yandan kimçinin diyabet riskini azalttığı, sindirimi düzenlediği ve hafızayı güçlendirdiği biliniyor.

Kimçi nedir?

Kimçi, ayrıca kimchi, gimçi, gimchi veya kimchee olarak da bilinen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir. Sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze anlamına gelir.

Kimchi (kimçi) nerelerde kullanılır?

Kore'de, kimçi daha çok yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilir ama bazı yemeklerde malzeme olarak kullanıldığı da olur: Kimçi jjigae (kimçi güveç), kimçi bokkeumbap (kimçi kızartılmış pirinç) gibi.

Kimchi (kimçi) malzemeleri nelerdir?

Kimçi genellikle bir sebze ve aroma verici baharatlar karışımından oluşur. En bilinen ve yaygın malzeme Çin lahanası olmakla beraber bölgesel ve mevsimsel çeşitlemeler mevcuttur. Turp, sarımsak, kırmızı biber, taze soğan, mürekkep balığı, istiridye, diğer deniz ürünleri, taze zencefil, tuz ve şeker kullanılır.

Türk usulü kimchi (kimçi) tarifi

1 adet beyaz lahana ya da Beçu (Çin lahanası)
Yarım su bardağı deniz tuzu
1 adet havuç
2 adet yeşil soğan
1 adet cam kavanoz
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet elma
1 parça zencefil
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı balıksosu
Yarım su bardağı acı pul biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış pirinç

Kimchi (Kore turşusu) nasıl yapılır?

Lahananızı uzunlamasına dört parçaya bölün. Parçaların kök kısımlarına uzunlamasına kesikler atın. Hepsini iyice doğrayıp güzelce yıkayın. Suyu süzülünce bir kısmını derin bir kaseye alıp üzerine tuz serpin ve elinizle iyice ovalayın. Aynı işlemi marullar ve tuzunuz bitene kadar tekrarlayın. Marulları bir kenara alıp suyunu salana kadar bekletin. Suyunu salınca marullarınızı 3-4 kez iyice yıkayıp tuzunu akıtın.
Başka bir yerde sarımsağı, kuru soğanı, elmayı, zencefili, şekeri, balıksosunu, pul biberi ve haşlanmış pirinci blender’da çekin. Yoğun kıvamlı ve homojen bir sos elde edin ve sosunuzu bir kenara alın.
Kahvaltı sofrasının ortasına ‘yorgun mermi’ düştü - Sputnik Türkiye, 1920, 18.01.2024
YAŞAM
Faydalı gibi görünen 6 besin sağlığınızı tehdit ediyor: 'Masum görünüp zarar veriyorlar'
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала