00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:05
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
15 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HAFTANIN KEYFİ
14:05
54 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:05
84 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye, 1920
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Diyarbakır ciğeri mi, Urfa ciğeri mi?: 'Biraz kızacaklar ama onlarınki kuru, bizimki yumuşak oluyor'

Abone ol
Diyarbakır'da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 2 ton tescilli Diyarbakır ciğerinin tüketilmesi bekleniyor.
© İHA33 Medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, tarihi kadar mutfağıyla adından söz ettiriyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları sonucu toplamda 51 coğrafi tescilli ürününden biri olan 'Diyarbakır Ciğeri' yöre halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez lezzeti arasında. Günün 24 saattin de tüketilen ciğer, kendine özgü terbiye edilip pişirilmesiyle eşsiz lezzetler arasında yerini alıyor. Her yıl tonlarca tüketilen ciğerden 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 2 ton tüketileceği değerlendiriliyor.
Diyarbakır'da 9 günlük bayram tatilinde 2 ton ciğer tüketilmesi bekleniyor - Sputnik Türkiye
1/5
33 Medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, tarihi kadar mutfağıyla adından söz ettiriyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları sonucu toplamda 51 coğrafi tescilli ürününden biri olan 'Diyarbakır Ciğeri' yöre halkın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez lezzeti arasında. Günün 24 saattin de tüketilen ciğer, kendine özgü terbiye edilip pişirilmesiyle eşsiz lezzetler arasında yerini alıyor. Her yıl tonlarca tüketilen ciğerden 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 2 ton tüketileceği değerlendiriliyor.
© İHA1979’dan beri ciğer sektöründe olan ve kentte ocakbaşı işleten Velat Ülker, geçen sene Kurban Bayramı'nda Diyarbakır genelinde 1 ton ciğer sattıklarını söyledi.
Diyarbakır'da 9 günlük bayram tatilinde 2 ton ciğer tüketilmesi bekleniyor - Sputnik Türkiye
2/5
1979’dan beri ciğer sektöründe olan ve kentte ocakbaşı işleten Velat Ülker, geçen sene Kurban Bayramı'nda Diyarbakır genelinde 1 ton ciğer sattıklarını söyledi.
© İHA

Bu sene bu hedefi 2 tona çıkaracaklarını ve kendi işletmelerinde de 500 kilo satacaklarını hedeflediklerini dile getiren Ülker, "Ciğer, Diyarbakır’ın vazgeçilmezi. 6 ay öncede ciğer kebabımızı tescilledik. Diyarbakır, çok ciddi bir turist alıyor ve gelen turistlerin çoğu ciğer yemeden gitmiyor. Biz geçen sene Kurban Bayramı'nda Diyarbakır geneli 1 ton ciğer tükettik. Bizim kendi işletmemizde tükettiğimiz ciğer ise günlük 200 kiloydu. Geçen Ramazan ayında ise bu çıtayı biraz daha aştık. Bu kadar satmamız tescillendikten sonra oldu; 1.5 tona kadar çıkarttık. Kendi tüketimimizi de 350 kiloya çıkardık. Çok yakın olan Kurban Bayramı var. Bu bayramda ise Diyarbakır geneli 2 ton, kendi işletmemizde de 500 kilo satmayı düşünüyoruz" dedi.

Bu sene bu hedefi 2 tona çıkaracaklarını ve kendi işletmelerinde de 500 kilo satacaklarını hedeflediklerini dile getiren Ülker, "Ciğer, Diyarbakır’ın vazgeçilmezi. 6 ay öncede ciğer kebabımızı tescilledik. Diyarbakır, çok ciddi bir turist alıyor ve gelen turistlerin çoğu ciğer yemeden gitmiyor. Biz geçen sene Kurban Bayramı'nda Diyarbakır geneli 1 ton ciğer tükettik. Bizim kendi işletmemizde tükettiğimiz ciğer ise günlük 200 kiloydu. Geçen Ramazan ayında ise bu çıtayı biraz daha aştık. Bu kadar satmamız tescillendikten sonra oldu; 1.5 tona kadar çıkarttık. Kendi tüketimimizi de 350 kiloya çıkardık. Çok yakın olan Kurban Bayramı var. Bu bayramda ise Diyarbakır geneli 2 ton, kendi işletmemizde de 500 kilo satmayı düşünüyoruz" dedi. - Sputnik Türkiye
3/5

Bu sene bu hedefi 2 tona çıkaracaklarını ve kendi işletmelerinde de 500 kilo satacaklarını hedeflediklerini dile getiren Ülker, "Ciğer, Diyarbakır’ın vazgeçilmezi. 6 ay öncede ciğer kebabımızı tescilledik. Diyarbakır, çok ciddi bir turist alıyor ve gelen turistlerin çoğu ciğer yemeden gitmiyor. Biz geçen sene Kurban Bayramı'nda Diyarbakır geneli 1 ton ciğer tükettik. Bizim kendi işletmemizde tükettiğimiz ciğer ise günlük 200 kiloydu. Geçen Ramazan ayında ise bu çıtayı biraz daha aştık. Bu kadar satmamız tescillendikten sonra oldu; 1.5 tona kadar çıkarttık. Kendi tüketimimizi de 350 kiloya çıkardık. Çok yakın olan Kurban Bayramı var. Bu bayramda ise Diyarbakır geneli 2 ton, kendi işletmemizde de 500 kilo satmayı düşünüyoruz" dedi.

© İHADışardan genel turistlerin başka illerde yedikleri ciğer ile Diyarbakır ciğerinin başka bir lezzeti olduğunu aktaran Ülker, "Dışardan gelen müşterilerimiz, 'Diyarbakır ciğeri çok güzel. Geldiğimiz illerde bu eti yiyemiyoruz. Buraya sadece ciğer yemeye gelen müşterilerimiz oluyor. Gelip bu ciğeri tattıktan sonra 'biz burada bir ciğer yedik, bir et yedik' diyorlar. Çok memnun olup gidiyorlar. diğer şehirlerde dana ciğeri veriliyor. O biraz daha kuru oluyor. Kuzu ciğeri biraz daha yumuşak oluyor. Biz, hep kuzu ciğeri veriyoruz" diye konuştu. "Ciğerin 3 baharatı olduğunu, ama kendi işletmelerinde ekstra baharatlarla lezzetlendirdiklerini" söyleyen Ülker, "Her lokanta ciğere biraz kendi yorumunu katıyor. En vazgeçilmez 3 baharat vardır. Ciğer’in içine kullanılan 3 Özel ekstra baharatımız daha var, onları ekliyoruz. Baharatlarımızı ekledikten sonra muazzam bir lezzet oluşuyor ve müşterilerimize servis ediyoruz" şeklinde konuştu.
Diyarbakır'da 9 günlük bayram tatilinde 2 ton ciğer tüketilmesi bekleniyor - Sputnik Türkiye
4/5
Dışardan genel turistlerin başka illerde yedikleri ciğer ile Diyarbakır ciğerinin başka bir lezzeti olduğunu aktaran Ülker, "Dışardan gelen müşterilerimiz, 'Diyarbakır ciğeri çok güzel. Geldiğimiz illerde bu eti yiyemiyoruz. Buraya sadece ciğer yemeye gelen müşterilerimiz oluyor. Gelip bu ciğeri tattıktan sonra 'biz burada bir ciğer yedik, bir et yedik' diyorlar. Çok memnun olup gidiyorlar. diğer şehirlerde dana ciğeri veriliyor. O biraz daha kuru oluyor. Kuzu ciğeri biraz daha yumuşak oluyor. Biz, hep kuzu ciğeri veriyoruz" diye konuştu. "Ciğerin 3 baharatı olduğunu, ama kendi işletmelerinde ekstra baharatlarla lezzetlendirdiklerini" söyleyen Ülker, "Her lokanta ciğere biraz kendi yorumunu katıyor. En vazgeçilmez 3 baharat vardır. Ciğer’in içine kullanılan 3 Özel ekstra baharatımız daha var, onları ekliyoruz. Baharatlarımızı ekledikten sonra muazzam bir lezzet oluşuyor ve müşterilerimize servis ediyoruz" şeklinde konuştu.
© İHA

Urfa ciğerinin dana ciğeri olarak verildiğini ve kuru olduğunu ama Diyarbakır ciğerinin kuzu etinden ve yumuşak olduğunu kaydeden Ülker, "Şanlıurfa tarafında genelde biraz kızacaklar ama dana ciğeri veriliyor. Bizde sadece kuzu ciğeri veriliyor. Servis edildiğinde kurumuyor. Yumuşacık kalıyor, yiyip hiç rahatsız olmadan gidiyor. Bir de ciğer çok pişmeyecek, biraz çiğ kalacak öyle daha güzel ve yumuşacık oluyor" ifadelerine yer verdi.

Urfa ciğerinin dana ciğeri olarak verildiğini ve kuru olduğunu ama Diyarbakır ciğerinin kuzu etinden ve yumuşak olduğunu kaydeden Ülker, "Şanlıurfa tarafında genelde biraz kızacaklar ama dana ciğeri veriliyor. Bizde sadece kuzu ciğeri veriliyor. Servis edildiğinde kurumuyor. Yumuşacık kalıyor, yiyip hiç rahatsız olmadan gidiyor. Bir de ciğer çok pişmeyecek, biraz çiğ kalacak öyle daha güzel ve yumuşacık oluyor" ifadelerine yer verdi. - Sputnik Türkiye
5/5

Urfa ciğerinin dana ciğeri olarak verildiğini ve kuru olduğunu ama Diyarbakır ciğerinin kuzu etinden ve yumuşak olduğunu kaydeden Ülker, "Şanlıurfa tarafında genelde biraz kızacaklar ama dana ciğeri veriliyor. Bizde sadece kuzu ciğeri veriliyor. Servis edildiğinde kurumuyor. Yumuşacık kalıyor, yiyip hiç rahatsız olmadan gidiyor. Bir de ciğer çok pişmeyecek, biraz çiğ kalacak öyle daha güzel ve yumuşacık oluyor" ifadelerine yer verdi.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала