https://anlatilaninotesi.com.tr/20220827/cambridge-universitesi-sicak-cay-ya-da-kahve-icmek-yemek-borusu-kanseri-riskini-artiriyor-1060455581.html
Araştırma: Sıcak çay ya da kahve içmek, yemek borusu kanseri riskini artırıyor
Araştırma: Sıcak çay ya da kahve içmek, yemek borusu kanseri riskini artırıyor
Sputnik Türkiye
Yeni bir aştırmada, düzenli olarak sıcak çay ya da kahve içmenin, bir kişinin kansere yakalanma riskini önemli derecede artırdığı ortaya çıkarıldı. 27.08.2022, Sputnik Türkiye
2022-08-27T01:07+0300
2022-08-27T01:07+0300
2022-08-27T01:18+0300
yaşam
çay
kahve
cambridge üniversitesi
araştırma
kanser
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e6/01/17/1053026178_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_df4003f24a13c3bed927274c0141799f.jpg
The National News'in haberine göre, Cambridge Üniversitesi'nden yapılan son araştırmada, sıcak içecekler tüketmenin bir kişinin yemek borusu kanserine yakalanma olasılığını neredeyse üç kat artırdığı tespit edildi.Cambridge'deki araştırmacılar, İngiltere'de yaklaşık 500 bin kişinin sağlık kayıtlarını inceleyerek, daha fazla kahve içen insanlarda kanser riskinin arttığını keşfetti.Araştırmacılar, kahve ve çay tüketenlerin, sıcak içecek içmeyenlere göre 2.8 kat daha yüksek risk taşıdığını buldu.Ayrıca kahveyi sıcak içenlerin 5.5 kat, ılık içenlerin 2.7 kat daha fazla riskle karşı karşıya kaldığı belirtildi.Bilim insanları, sıcak içeceklerin hücrelerin sürekli yenilenmesine neden olduğunu ve bunun da hücreleri kanserli hale getirebileceğini açıkladı.Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezinden onkolog ve gastroenterolog Smita Joshi, endişe duyan herkese, kahvelerini veya çaylarını içmeden önce birkaç saniye soğutmasını ve diğer risk faktörlerini azaltmaya odaklanmalarını tavsiye etti.Araştırma için yapılan ankette bir kişinin ne kadar kahve içtiği bilgisi yer almadığından, miktarın da bir faktör olup olmadığı bilinmiyor.
https://anlatilaninotesi.com.tr/20220824/dunyanin-ilk-kahve-bakanligi-papua-yeni-ginede-kuruldu-1060330140.html
cambridge üniversitesi
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
SON HABERLER
tr_TR
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e6/01/17/1053026178_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_7c27b68778a6ccd2d474369a3d5f31d1.jpgSputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
çay, kahve, cambridge üniversitesi, araştırma, kanser
çay, kahve, cambridge üniversitesi, araştırma, kanser
Araştırma: Sıcak çay ya da kahve içmek, yemek borusu kanseri riskini artırıyor
01:07 27.08.2022 (güncellendi: 01:18 27.08.2022) Yeni bir aştırmada, düzenli olarak sıcak çay ya da kahve içmenin, bir kişinin kansere yakalanma riskini önemli derecede artırdığı ortaya çıkarıldı.
The National News'in haberine göre, Cambridge Üniversitesi'nden yapılan son araştırmada, sıcak içecekler tüketmenin bir kişinin yemek borusu kanserine yakalanma olasılığını neredeyse üç kat artırdığı tespit edildi.
Cambridge'deki araştırmacılar, İngiltere'de yaklaşık 500 bin kişinin sağlık kayıtlarını inceleyerek, daha fazla kahve içen insanlarda kanser riskinin arttığını keşfetti.
Araştırmacılar, kahve ve çay tüketenlerin, sıcak içecek içmeyenlere göre 2.8 kat daha yüksek risk taşıdığını buldu.
Ayrıca kahveyi sıcak içenlerin 5.5 kat, ılık içenlerin 2.7 kat daha fazla riskle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
Bilim insanları, sıcak içeceklerin hücrelerin sürekli yenilenmesine neden olduğunu ve bunun da hücreleri kanserli hale getirebileceğini açıkladı.
Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezinden onkolog ve gastroenterolog Smita Joshi, endişe duyan herkese, kahvelerini veya çaylarını içmeden önce birkaç saniye soğutmasını ve diğer risk faktörlerini azaltmaya odaklanmalarını tavsiye etti.
Araştırma için yapılan ankette bir kişinin ne kadar kahve içtiği bilgisi yer almadığından, miktarın da bir faktör olup olmadığı bilinmiyor.