00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
8 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
12 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
11 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:27
7 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
18:00
9 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
KORONAVİRÜS
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin tüm gelişmeler

Çinli bilim insanlarının araştırması, hangi içkinin Kovid'e karşı koruyucu etki yaptığını belirledi

© Fotoğraf : TwitterAlkol, tekel bayi
Alkol, tekel bayi - Sputnik Türkiye, 1920, 23.01.2022
Abone ol
Çinli bilim insanlarının alkollü içki tüketimi ile Kovid bağlantılı riskler arasındaki ilişkiye dair araştırmasının, şarap severlere iyi, bira severlere kötü haberleri var.
Shenzhen (Şenzen) Kangning Hastanesi ve Güneybatı Hastanesi'den Çinli bilim insanlarının yürüttüğü araştırmanın, alkol tüketimi ile Kovid bağlantılı riskler arasında bir bağlantı yakaladığı duyuruldu.
Araştırmada Britanya'nın Biobank veri tabanından yaş ortalaması 69 olan ve 16 bin 559'u Kovid'e yakalanan 473 bin 957 kişiyle ilgili kayıtlar incelendi.

473 bin 957 kişi gruplara bölündü

Bu kişiler içki içmeyenler, eski içiciler, halihazırda içenler ve içme sıklığına göre gruplara bölündü.
Küçük bir kadeh şarabın 1.5 birim, bir bardak alkol hacmi yüzde 3.5'tan düşük biranın iki birim sayıldığı Britanya'da haftada 14 birimden az içilmesini tavsiye eden kriterler, referans noktası alındı.

'Kırmızı ve beyaz şarap ile şampanya koruyor'

Alkollü içkilerin hiçbir türünü çok içmenin sağlıklı olmadığı uyarısını ihmal etmeyen araştırmacılar, kırmızı şarap, beyaz şarap ve şampanyanın Kovid riskini azaltma ihtimali bulunduğu sonucuna ulaştı.
Taliban - Sputnik Türkiye, 1920, 03.01.2022
Taliban kontrolünde Afganistan
Taliban istihbaratı, el koyduğu 3 ton alkolü Kabil Nehri'ne döktü
Frontiers in Nutrition isimli dergide yayımlanan araştırmaya göre 'kriterlerin üzerinde veya iki katı üzerinde kırmızı şarap tüketimi veya kriterler dahilinde yüksek alkollü şarap tüketiminin düşük sıklığı (haftada 1–2 kadeh) yahut kriterlerin üzerinde beyaz şarap ve şampanya tüketiminin yüksek sıklığı', Kovid'e karşı koruyucu rol oynuyor.
Araştırmada Kovid kaynaklı ölümlerle alkollü içki içme durumu, sıklığı, miktarı, içkilerin alt türleri arasında bağlantı olmadığı belirtildi.
Ankara'da bir meyhane - Sputnik Türkiye, 1920, 07.01.2022
YAŞAM
Ankara’daki işletmeciler: Alkole gelen zamla herkes evine çekildi, kapanma riskiyle karşı karşıyayız

'Sadece kriterlerin üzerinde veya 2 katı üzerinde tüketildiğinde koruyucu'

Alkol tüketim sıklığı ne olursa olsun, muhtemelen en yüksek fenolik bileşik konsantrasyonlarının bulunmasından dolayı kırmızı şarabın Kovid'e karşı koruyucu etkisi dikkat çekerken, sadece kriterlerin üzerinde veya 2 katı üzerinde tüketildiğinde koruyucu etkinin devreye girmesi, araştırmanın bir diğer çarpıcı yanı oldu.

Araştırma, diğer içkileri sevenler için hayal kırıklığı oldu

Ancak araştırmanın bira, elma şarabı ve Britanya'da 'spirits' kategorisine sokulan brendi, votka, absent, cin, rom, tekila, viski gibi içkileri sevenlere kötü haberi var.
İçki-Alkol-Rusya - Sputnik Türkiye, 1920, 09.01.2022
YAŞAM
Uzmanlardan içki şişelerine 'kanser uyarısı' konulması teklifi: 'Balık oltasının üzerinde bile var'

'Bira, Kovid riskini artırıyor'

'Tüketimi sıklığı ve miktarı ne olursa olsun, bira ve elma şarabı içmek Kovid riskini artırdı' denilen araştırmada, dolayısıyla şu tavsiyede bulunuldu:
"Halk sağlığı rehberliği, bira, elma şarabı ve 'spirits' tüketicileri arasında sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını ve tercihli politikaları savunarak Kovid riskini azaltmaya odaklanmalıdır."
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала