00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
8 dk
HABERLER
09:00
7 dk
HABERLER
11:00
8 dk
DÜNYA HABERİ
11:10
10 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
9 dk
HABERLER
12:00
5 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
7 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
15 dk
HABERLER
18:00
11 dk
HABERLER
19:00
9 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:11
75 dk
SESLİ HABER
Akciğer kanserini ilerleten yeni etmen bulundu: Şeker
22:34
2 dk
SESLİ HABER
Çin’in 32 milyar dolarlık dev pazarı: Evcil hayvan klonlama
22:46
2 dk
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
7 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
6 dk
90 SANİYE
13:28
2 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
16 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
17:49
8 dk
HABERLER
18:00
12 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Çorum leblebisi için 'standart kalite parametreleri' belirlendi

© FlickrÇorum leblebi
Çorum leblebi - Sputnik Türkiye, 1920, 15.08.2021
Abone ol
Hitit Üniversitesi tarafından yapılan çalışma ile Çorum leblebisi için standart kalite parametrelerinin oluşturulduğu bildirildi.
Hitit Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi ortaklığında yürütülen ‘Çorum İçin Bir Projem Var’ projesi kapsamında, Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Apaydın tarafından ‘Meşhur Çorum Leblebisinde Farklı Kavurma Koşullarında Oluşan Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerin Belirlenmesi’ konulu araştırma projesi hayata geçirildi.
Araştırma kapsamında, kentteki farklı satış noktalarından alınan leblebi numuneleri laboratuvar ortamında incelendi.
Açıklamada ifadelerine yer verilen Apaydın, araştırma sonucunda nohutun Çorum leblebisine dönüştürülmesi sürecinde üreticilerin işini kolaylaştıracak bazı parametreler belirlediklerini bildirdi.
Bu parametrelerin kentteki üreticilerle paylaşılacağını aktaran Apaydın, "Çalışma kapsamında ölçülebilir kalite parametre değerlerini belirledik. Leblebilerin kırılganlık, sertlik ve renk değerleri, numerik olarak belirlenerek leblebiye ölçülebilir kalite parametreleri oluşturduk. Böylece üreticiyi kendi üretimini sürekli takip edebilir hale getirdik" dedi.
"Hangi sıcaklıkta ve sürede çalışılırsa hangi değerlerin oluştuğu ortaya konulmuş oldu" diyen Apaydın, "Bir üretici, üretim yaptığında bu parametreleri dikkate alarak kendi ürününü standart kalitede çıkarabilecek" diye konuştu.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала