00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
7 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
13 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
16 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABER MASASI
13:30
35 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
4 dk
HABERLER
19:00
5 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:30
15 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
HABERLER
12:01
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
54 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
3 dk
HABERLER
19:00
14 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye, 1920
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Domates kurutma sergisinde renkli görüntüler

Abone ol
Diyarbakır’da, domates hasadının başlamasıyla birlikte, kurutma sergileri de açılmaya başladı. Kurutma için geniş bir alana serilen domateslerle tarlalar kırmızıya büründü.
Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan domates tarlalarında hasat başladı. Hasadın başlaması ile birlikte çevre illerdeki tarım işçileri için de yeni bir iş imkanı doğdu. 
Çalışmak için gelen ve domates tarlaları etrafında çadır kuran tarım işçileri, kurutma işlemi için yoğun bir mesai harcıyor. En düşük yevmiyenin 75 lira olduğu domates hasadında, kasa hesabı ile çalışan bir işçi yaptığı işe göre çalışırken, günlük yevmiyesi 150-200 lira arasında değişiyor. 
Sabah 05.00’da işe koyulan işçiler, akşam saat 20.00’a kadar çalışıyor. İşçileri en çok zorlayan ise sıcaklar, zira hava sıcaklığı bazen 50 dereceyi bulabiliyor. Kurutularak çuvallara doldurulan domatesleri yurtdışına da ihraç ediliyor.
© Sputnik / Sertac KayarTarladaki domatesler kasalara dolduruluyor.
Tarladaki domatesler kasalara dolduruluyor.
 - Sputnik Türkiye
1/10
Tarladaki domatesler kasalara dolduruluyor.
© Sputnik / Sertaç KayarKasalara doldurulan domatesler daha sonra traktörlerle sergi için kurulan alana taşınıyor.
Kasalara doldurulan domatesler daha sonra traktörlerle sergi için kurulan alana taşınıyor. - Sputnik Türkiye
2/10
Kasalara doldurulan domatesler daha sonra traktörlerle sergi için kurulan alana taşınıyor.
© Sputnik / Sertac KayarHazırlanan alana getirilen domatesler, buradaki işçiler tarafında bıçakla ikiye ayrılıyor.
Hazırlanan alana getirilen domatesler, buradaki işçiler tarafında bıçakla ikiye ayrılıyor. - Sputnik Türkiye
3/10
Hazırlanan alana getirilen domatesler, buradaki işçiler tarafında bıçakla ikiye ayrılıyor.
© Sputnik / Sertac KayarKasalarda ezilen veya bozuk olan domatesler işçiler tarafından ayıklanıyor.
Kasalarda ezilen veya bozuk olan domatesler işçiler tarafından ayıklanıyor. - Sputnik Türkiye
4/10
Kasalarda ezilen veya bozuk olan domatesler işçiler tarafından ayıklanıyor.
© Sputnik / Sertac KayarBu işlemde genellikle kadınlar yer alıyor.
Bu işlemde genellikle kadınlar yer alıyor.
 - Sputnik Türkiye
5/10
Bu işlemde genellikle kadınlar yer alıyor.
© Sputnik / Sertac KayarSaatlerce güneşin altında çalışan işçiler, kendilerince aldıkları önlemlerle güneşten etkilenmemek için de mücadele ediyor.
Saatlerce güneşin altında çalışan işçiler, kendilerince aldıkları önlemlerle güneşten etkilenmemek için de mücadele ediyor.  - Sputnik Türkiye
6/10
Saatlerce güneşin altında çalışan işçiler, kendilerince aldıkları önlemlerle güneşten etkilenmemek için de mücadele ediyor.
© Sputnik / Sertac KayarTüm domatesler kesildikten sonra işlem tamamlanıyor.
Tüm domatesler kesildikten sonra işlem tamamlanıyor.
 - Sputnik Türkiye
7/10
Tüm domatesler kesildikten sonra işlem tamamlanıyor.
© Sputnik / Sertac KayarSerilen domatesler, bir işçi tarafından tuzlanıyor.
Serilen domatesler, bir işçi tarafından tuzlanıyor.
 - Sputnik Türkiye
8/10
Serilen domatesler, bir işçi tarafından tuzlanıyor.
© Sputnik / Sertaç KayarKurutma işleminde yaklaşık 150 işçi çalışıyor.
Kurutma işleminde yaklaşık 150 işçi çalışıyor.
 - Sputnik Türkiye
9/10
Kurutma işleminde yaklaşık 150 işçi çalışıyor.
© Sputnik / Sertac KayarGünlük 150-160 ton arasında değişen domatesler, 4-5 gün güneşte kurutulduktan sonra çuvallara konularak toplanıyor.
Günlük 150-160 ton arasında değişen domatesler, 4-5 gün güneşte kurutulduktan sonra çuvallara konularak toplanıyor.
 - Sputnik Türkiye
10/10
Günlük 150-160 ton arasında değişen domatesler, 4-5 gün güneşte kurutulduktan sonra çuvallara konularak toplanıyor.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала