00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
DÜNYA HABERİ
11:07
14 dk
PARANIN HAREKETİ
11:21
14 dk
HABERLER
12:00
5 dk
90 SANİYE
13:29
2 dk
HAFTANIN KEYFİ
14:05
51 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
6 dk
HABERLER
18:00
10 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
18:31
7 dk
HABERLER
19:00
6 dk
BÖLGENİN KALBİ
19:07
83 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:39
7 dk
HABERLER
13:00
6 dk
HABERLER
14:00
6 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Cildin genç kalmasına yardımcı olan gıdalar sıralandı

© Fotoğraf : Pixabayyaşlanma
yaşlanma - Sputnik Türkiye
Abone ol
İngiltere’deki Edinburgh Üniversitesi’ne bağlı Usher Enstitüsü’nden Doktor Rupy Aujla, insanların ciltlerinin genç kalmasını sağlamak için nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre Dr. Rupy Aujla, insanların ciltlerinin genç kalmasını sağlamak için nasıl beslenmesi gerektiği konusunda bilgiler paylaştı.

Gazetenin ‘İngiltere’nin önde gelen seslerinden biri’ olarak tanımladığı Dr. Aushla, ciltlerinin genç kalmasını isteyenlerin öğünlerinden demir bakımından zengin gıdaları, özellikle de yaşlanma anlamında sert değişimlere yol açabilen kırmızı eti (sığır ve kuzu) çıkarmaları gerektiği konusunda uyardı.

Vücudun genç kalmasını sağlayacak ve işlevlerini oturtacak antioksidanlar, kolajen, mineraller ve antienflamatuar (iltihap sökücü) özellikleri açısından zengin yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Aushla, şöyle konuştu:

“Her gün bol miktarda meyve ve sebze tüketmek, vücuda gereksiz iltihaplanma süreçlerini dengeleyen, hücrelerdeki hasarı azaltan ve yaşlanma sırasında koruyan çeşitli bitkisel maddelerin girmesini sağlayacak.”

Ayrıca düşük proteinli diyetin yaşlanmaya bağlı değişimleri hızlandırabilen büyüme hormonunun aşırı üretimini önlediğini belirten Aushla, “Her şey benim sağlıklı beslenme ilkelerime dayanıyor, esas olarak bitkiler, kaliteli yağlar (kuruyemiş ve tohumlar), lif oranı yüksek yiyecekler ve işlenmemiş gıdalar tüketilmeli” ifadelerini kullandı.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала