00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:35
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
115 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
12:11
3 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
12:29
19 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
Erdal Kaplanseren'le Hafta Sonu Halleri
13:06
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
17:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
ÖZEL HABER
Sayıştay raporlarında kara delik: İlçe belediyelerinin beşte dördü yok
19:00
6 dk
TARİHTE BUGÜN
Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır
20:30
3 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Mantardan lahmacun yaptılar

© İHAMantardan lahmacun yaptılar
Mantardan lahmacun yaptılar - Sputnik Türkiye
Abone ol
Adana’da mantar üreticisi iki kardeş, mantardan lahmacun yaptı.

Seyhan ilçesinde evlerinin altında mantar üretmeye başlayan Ferize Çakmak ve kardeşi Abdulkadir Günay, mantardan lahmacun yapmaya karar verdi.

Yaptıkları lahmacunu dost ve akrabalarına da ikram eden Ferize Çakmak, “Mantardan kebap, pilav, sote gibi yemekler yapılabiliyor. Neden mantar lahmacunu yapılmasın diye düşündük. Aynı etli lahmacun gibi iç hazırladım. Kardeşim Abdulkadir fırına götürdü. Fırıncı önce olmaz demiş. Kardeşim deneme amaçlı olduğunu söyleyip ısrar edince pişirdiler. Tadına baktık, et lahmacunundan farkı yok. Aynı lezzette. Gayet başarılı oldu. Eş, dost ve komşularımıza da ikram ettik” dedi.

Kıymanın kilosunun 50-60 lira olduğunu belirten Çakmak, “Ürettiğimiz istiridye mantarının kilosu ise 12-15 lira arasındadır. Ete göre çok daha ekonomik. Özellikle toplu yemek vermek isteyenlere mantar lahmacunu yaptırmalarını tavsiye ediyorum diye konuştu.

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала