00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
8 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
12 dk
HABERLER
18:00
10 dk
HABERLER
19:00
11 dk
ARAMIZDAN AYRILANLAR
20:27
7 dk
HABERLER
07:00
5 dk
HABERLER
09:00
5 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
18:00
9 dk
HABERLER
19:00
9 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye
AKŞAM POSTASI
Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan konuların ele alındığı; politikacı, uzman ve gazetecilerin yorumlarıyla katkı sunduğu Atilla Güner'le Akşam Postası, hafta içi her akşam dinleyicilerle buluşuyor.

Dönerde 'çamaşır suyu' iddiasına büfecilerden sert tepki: İftira atıp ekmeğimizle oynuyorlar

22012020 - AP
Abone ol
İstanbul Büfeciler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programında, “Çamaşır suyuyla et yıkandığı nerede görülmüş? İftira atarak ekmeğimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. ‘Siz yapmayın bizden alın’ diyerek rant elde etmeye çalışıyorlar” dedi.

Türkiye’de yılda 360 bin ton döner tüketiliyor. Döner satışının yüzde 85’i büfelerden yapılıyor. 

Geçen yıl kurulan Uluslararası Döner Federasyonu’nun Başkanı ve kendisi de bir zincir döner restoranı sahibi olan Mehmet Mercan bugün, “Bozuk tavuk etlerini çamur suyuyla yıkayıp döner yapıyorlar. Büfeler kendileri döner takmamalı. Soğuk zincirden almalılar” diyerek tartışma başlattı. 

Akşam Postası Mehmet Mercan’ın, “Virüs gibi dönerciler türedi bakterili ortamda döner hazırlayıp vatandaşın sağlıyla oynuyorlar” açıklamasının muhatabı İstanbul Büfeciler Odası Başkanı Mustafa Şimşek’e bu iddiaları sordu. İşte Şimşek’in açıklamaları:

“55 yıldır bu işin içindeyim. Etin çamaşır suyuyla yıkandığını ne gördüm ne duydum. Burada amaç ‘Siz yapmayın bizden alın biz kazanalım’dır. Patates tarladan alınırsa 1 lira, araya aracılar girince 3.5 lira oluyor. 5 liralık döneri de araya aracılar koyup 10 liraya mı satalım? Biz kazanalım siz de bize hizmet edin diyorlar. Tarım İl Müdürlükleri bu büfelerden her gün numune alıp denetim yaparlar. Sağlık Bakanlığı müsaade eder mi? İmalathanelerin hepsi denetleniyor. Hangi büfeye imalathaneye gitseniz dondurucuları vardır. Ben de iddia ediyorum benim üyelerimin hiçbirinin kalitesiz ya da zehirleyen döner sattığı iddiası asla doğru değildir. İftira demeyeceğim ama resmen öyle. Rapor olmadan, tahlil olmadan kişilerin ekmeğiyle oynamak olur mu? İstanbul’da bize bağlı 2 bine yakın büfe var. Bunların yarısı döner satar. Bu iddialarda amaç ranttır başka bir şey değildir. Kanun yasa derse ki siz döner yapmayacaksınız, döneri buradan alacaksınız o zaman boynumuz kıldan ince. Ama bir derneğin başındaki biri bunu söyleyemez. Yazıklar olsun diyorum. İnsanlar başkalarının ekmeğiyle oynayarak çıkar sağlamaya çalışmasın.” 

Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала