Lübnan'da halk ile Hizbullah örgütü arasında düşmanlık meydana getirilmeye çalışıldığını öne süren Burucerdi, "Irak ve Lübnan'da düşmanın hileleri geçicidir ve bu merhaleyi de atlatacaklardır. Her iki ülkedeki gösterilerin ömrü Fransa'da aylarca süren krizden daha kısa olacaktır" ifadelerini kullandı.
Irak ve Lübnan'daki gösteriler
Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Eylemciler, 1 Ekim'de başlayan ve Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilerine dün tekrar başladı. Başta Bağdat olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde ekim ayının başından bu yana yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti, 8 bine yakın kişi de yaralandı.
Lübnanlılar, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim'de protestolara başlamıştı. Hükümetin vergi politikalarına karşı devam eden protestolarda, göstericiler ve Hizbullah destekçileri arasında gerginlik çıkmış, örgüt lideri Hasan Nasrallah, dün destekçilerine hitaben yaptığı televizyon konuşmasında, “Lübnan'daki durum, artık uluslararası ve bölgesel politik hedeflerin çemberine girdi” ifadelerini kullanmıştı.