Müftü Deryan, Lübnan'ın tehlikeli bir dönemeçten geçtiğini, bunun ciddiyet, sorumluluk ve emanet duygusuyla iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini ifade etti. Deryan, yetkililere kötü ekonomik durumun sıkıntısını çeken halkın taleplerine olumlu bir bakış açısıyla yaklaşma çağrısında bulundu.
Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai de ülkedeki hükümet karşıtı protestoları "tarihi bir halk ayaklanması" olarak nitelendirmiş, halkın intifadasını, hükümet nezdinde taleplerini elde edinceye kadar kucaklama ve koruma çağrısında bulunmuştu.
HÜKÜMETİN REFORM PAKETİ
Hariri, 2020 yılına ait bütçenin hiçbir vergi içermemesinin yanı sıra bakan ve milletvekili maaşlarının yüzde 50 düşürülmesi, Enformasyon Bakanlığı ile bazı kamu kurumlarının kapatılması, yoksul aileler ile konut kredisine ek kaynak ayrılması gibi bir dizi karar alındığını açıklamıştı.
Ancak hükümetin reform paketi, meydanları dolduran büyük kalabalıkların gösterilerine son vermesini sağlamadı.
2015'TEN BU YANA EN GENİŞ ÇAPLI GÖSTERİLER
İletişim Bakanı Muhammed Şukayr'ın, WhatsApp uygulamasına yönelik vergi kararından vazgeçildiğini açıklamasına rağmen ülke geneline yayılan eylemler dinmedi.
Lübnan'da 2015'te çöp krizi nedeniyle patlak veren protestolardan sonra ilk defa bu çapta gösteriler düzenlendiği belirtiliyor.