Sokak düğünlerinin yanı sıra ruhsatsız yerlerde, restoranda, otellerde, camii altlarında, dernek binalarında yapılan düğünler sektörün başlıca sıkıntıları olarak görülüyor. Salonlarda düğün yapmanın pahalı oduğunu belirten bazı vatandaşlar ise sokak düğünlerinin bir gelenek olduğunu ve yaşatılması gerektiğini söylüyor.
DÜSOB BAŞKANI AY: OTELLERDEKİ GİBİ YILDIZLAMA SİSTEMİ YAPALIM
'MAGANDA KURŞUNLARININ ATILDIĞI YERLER DÜĞÜN SALONLARI DEĞİLDİR'
Maganda kurşunlarının atıldığı yerler düğün salonları değildir, küçük yaştaki çocukların evlendirilmesinin yapıldığı yerler düğün salonları değildir, madde satışının yapıldığı yerler düğün salonu değildir, bunlar sokaklarda pazar yeri düğünlerinde satılan şeylerdir. Biz de devletimize diyoruz ki, istihdam sağlayacağız. Biz eğer 1 yılda 100 düğün yerine 200 düğün yaptıktan sonra 100 personel yerine 200 personel çalıştıracağız. Bu sefer devletimiz hem daha fazla sigorta primi kazanacak hem de daha fazla vergi kazanacak."
İSTANDDER BAŞKANI: MALİYETSİZ DÜĞÜNLERE KAÇILDIĞINDAN EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ EKONOMİ
VATANDAŞ SOKAK DÜĞÜNLERİNDEN MEMNUN
7 yıldır evli olan Hayati ve Gökçe Eröz çifti ise bir restoranda düğün yaptıklarını ve keyifli olduğunu belirterek "İnsanlar istediği yerde düğün yapabilmeli bir kısıtlama olmamalı" şeklinde konuştu. Sokak düğünlerinde çok ses olsa bile bunun bir gelenek olduğunu belirten Alper Bekmezci de, "Kır düğünü yapılabiliyorsa sokak düğünü de yapılabilmeli, bu bir gelenektir ve bu geleneğin kaybolmasını istemem" dedi.